top of page

Hulptransporten

In de overvolle kampen is er een structureel tekort aan bijna alles. Stichting CRR verstuurt daarom maandelijks hulptransporten naar de vluchtelingenkampen. Kleding en hygiëneproducten worden landelijk ingezameld via een netwerk aan inzamelpunten en in de CRR opslag te Nieuw-Lekkerland gesorteerd, verpakt en gelabeld. Zo kunnen deze na aankomst van het hulptransport direct uitgedeeld worden. Stichting CRR werkt hierbij nauw samen met lokale stichtingen en organisaties in Griekenland zodat de juiste goederen afgestuurd en uitgedeeld worden.

Hieronder tref je veel informatie over de inzamelactiviteiten en hulptransporten. Wil jij als vrijwilliger meehelpen? Word dan lid van CRR doet!. CRR doet! zijn de onmisbare handen en voeten van Christian Refugee Relief. We delen binnen deze groep regelmatig praktische klussen die geklaard moeten worden en pakken dit op onder het motto vele handen maken licht werk!  Mail je gegevens naar info@stichtingcrr.nl zodat we je kunnen toevoegen aan de whatsappgroep om meer helpende handen bij elkaar te krijgen!

Logistiek inzamelcentrum CRR

CRR beschikt over een logistiek centrum in Nieuw-Lekkerland. Hier worden alle hulptransporten voorbereid.​

 

De voorbereiding bestaat uit:

- Inzamelen en inkopen van goederen

- Uitsorteren van ingeleverde goederen

- Verpakken van goederen naar gebruiksklare pakketten

- Voorbereiden en laden van transporten

Wat zamelen we in?

Voor meer informatie lees de inzamelgids hulpgoederen hieronder


- Diverse soorten kleding behalve de maat xxl!

- Hygiëne-items: luiers, maandverband, tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo, scheermesjes, babydoekjes en kammen.

- Overige items: slaapzakken, kruiken, grote badhanddoeken, nieuw ondergoed, nieuw sokken, paracetamol en Sudocrem.

 

Wij zijn ten alle tijden op zoek naar donaties om gericht items op grote schaal te kunnen inkopen. Per hulptransport moet u denken aan ca. 3000 stuks van elk hygiëne-item! CRR beschikt over inkoopkanalen die meedenken en betrokken zijn bij de hulpverlening en hierdoor zijn we in staat tegen zeer schappelijke bedragen grote hoeveelheden aan te schaffen.

 

​Hoe kunnen jullie helpen?

- Kom in actie door in jouw omgeving kleding en hygiëne-items in te zamelen!

- Wil jij de handen uit de mouwen steken in ons logistiek centrum? Meld je aan voor de CRR doet groep!

 

Circulair inzamelen!

Niet alle kledingstukken worden in vluchtelingenkampen uitgedeeld. In nauw overleg met de lokale partners is een inzamelgids opgesteld met goederen die wij verzamelen en na sorteren transporteren naar de kampen. Bij dit uitsortering worden goederen waar we geen bestemming voor hebben apart gehouden en doorgegeven aan partnerorganisaties die de goederen gebruiken voor o.a. hulptransporten naar Oost-Europa.

 

Leveringen:

Wil je ingezamelde items inleveren? Dit kan iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 of op een ander moment in overleg. U kunt hiervoor contact opnemen via Gertjan@StichtingCRR.nl

 

​Adres:

Opslag CRR

Veenweideweg 19C

2957LD Nieuw-Lekkerland

Nederland

 

Inzamelen:

De vluchtelingen in de Griekse vluchtelingenkampen kunnen jouw steun goed gebruiken. Word inzamelpunt of start een gerichte actie op in jouw netwerk! Als jij inzamelpunt wilt worden is het belangrijk dat je onderstaande inzamelgids goed doorleest. Laat je het ons weten als je inzamelpunt wilt worden? We kunnen je dan op allerlei manieren ondersteunen en jouw adres toevoegen aan het inzamelpuntenoverzicht.

 

Ook kun je doelgericht een luier-, slaapzakken- of hygiëneactie opzetten. We hebben voor deze acties een gerichte flyer ontworpen. Je kunt deze hieronder vinden, je persoonlijke gegevens erop zetten en direct aan de slag in jouw omgeving. Ook bij deze acties vinden we het fijn als je ons op de hoogte brengt! Zo weten we welke acties er lopen en kunnen we jou op de juiste manier ondersteunen.

Het hulptransport laden:

Deze video gaat over het vijfde CRR hulptransport in 2020. Bestemming: Chios & Lesbos.

CRR inzamelpunten

Hieronder een overzicht van alle actieve inzamelpunten van CRR. Hier kun jij de spullen brengen die je wilt doneren, de inzamelpunten

 zullen ervoor zorgen dat jouw spullen bij CRR terechtkomen.

Downloads

Gidsen

Download hieronder de 'Inzamelgids Hulpgoederen' en de 'Informatiegids van CRR'.

Doelgerichte actieposters

Download hieronder een gerichte inzamelingsactieposter.

Luiers en billendoekjes thumbnail.png
Persoonlijke verzorging thumbnail.png
CRR_folder2019_DEF-1.jpg
CRR_Inzamelgids_A5drieluik_luikvouwDEF2-
Mannenkleding thumbnail.png
Slaapzakken en dekens thumbnail.png
bottom of page