Lesbos het eiland

Lesbos wordt door de Grieken Lesvos genoemd. Het is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn. Lesbos is een populair vakantie eiland met zeer veel charme. Het is het derde grootste eiland van Griekenland, na Kreta en Evia en heeft een opper-vlakte van 1630 km2. Lesbos ligt ter hoogte van de Sporaden, ten noorden van het eiland Chios, op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus, (de havenstad bij Athene) en zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer.

Lesbos is zeer interessant omdat het veel te bieden heeft, zelfs aan de meest veeleisende toerist: een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, schilderachtige dorpen, interessante monumenten, prachtige kerken en kloosters, waardevolle musea en andere bezienswaardigheden en zeer goede hotels en appartementen. De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend: groene landschappen, onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen en heuvels met hier en daar groene vlaktes en groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen, uitgestrekte olijfboomgaarden, warmwaterbronnen, beschermde natuurgebieden en biotopen.

Lesbos Mytilini

 Kamp Moria

Op Lesbos is een groot aantal vluchtelingen uit het Midden Oosten en Afrika. Zij verblijven al maanden op Lesbos in een vluchtelingenkamp. Ze wachten totdat hun asielaanvraag is behandeld. Het wachten duurt lang en hun situatie is schrijnend.

Je werkt in een vluchtelingenkamp, samen met vrijwilligers uit de hele wereld. In dit vluchtelingenkamp verblijven mannen, vrouwen en kinderen. De vrouwen en kinderen verblijven in een beschermd gedeelte van het kamp. Tijdens het werk ontmoet je vluchtelingen en ga je met hen in gesprek. Je hoort hun indrukwekkende verhaal. 

Moria Werkzaamheden

De foto binnen kamp Moria is gemaakt door onze locale partner Eurorelief

Zwemvestkerkhof

Tijdens je missie op Lesbos brengen we een bezoek aan het indrukwekkende zwemvesten kerkhof. Hier liggen de reddingsvesten van de bootvluchtelingen.

IMG 2194

Op missie!

Ben jij geraakt door de schrijnende omstandigheden? Ga mee en geef jou tijd en energie binnen kamp Moria op Lesbos. Voor actuele data zie Reisdata

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief