Ondersteunen?

ANBI goedgekeurddoel 300x300

Onze missie financieel ondersteunen? Dat kan! Iedere euro is namelijk welkom! Alle financiele bijdragen die we ontvangen worden voor 100% besteed aan de doeleinden van de stichting. 

Voor onze activiteiten hebben we een ANBI gecertificeerde rekening met de volgende gegevens: NL74 RABO 0306633183 Wilt u of jij een actie opzetten om onze projecten te steunen? Wij komen graag met u in contact! Dit kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Financiele benodigdheden 2019

Lesbos Camp Moria:

Onze hulpverlening in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos bestaat uit het sturen van vrijwilligers en periodiek organiseren van hulptransporten.

De groepen vrijwilligers helpen in de dagelijkse werkzaamheden in het vluchtelingenkamp. De dagelijkse leiding is in handen van onze partner  Eurorelief. Financieel hebben we middelen nodig voor de ondersteuning van de aanschaf van hulpgoederen (denk hierbij aan slaapzakken, dekens, luiers etc.)

Daarnaast bieden we praktische steun door het regelmatig afsturen van een hulptransport. Hiermee ondersteunen we meerdere NGO's op Lesbos. 

Doel: 40.000 euro. Gift overmaken o.v.v. kamp Moria Lesbos

Samos │ Samos Camp:

Samos is een eiland wat dicht bij de kust van Turkije ligt. Vergelijkbaar met het eiland Lesbos. Veel, zo niet de meeste, aandacht gaat uit naar Lesbos, kamp Moria. De situatie op Samos is echter vergelijkbaar schrijnend maar krijgt lang niet de hulp als die op Lesbos geboden wordt.

In december 2018 leefden er zo’n 4300 (bron: UNHCR) mensen in het kamp daar waar plaats is voor 650 mensen. In de meeste gevallen is er geen toegang tot stromend water, elektriciteit of een fatsoenlijk onderkomen. Er zijn 4 toiletten aanwezig voor de vrouwen. (ca. 22% van de ruim 4000 mensen is vrouw) Daarnaast zijn er ruim 1200 kinderen aanwezig en dit terwijl er slechts 1 dokter, 1 psycholoog en een uitpuilende plaatselijk ziekenhuis aanwezig is. (bron: samosvolunteers.org)

Christian Refugee Relief breidt haar werkzaamheden uit en gaat onderzoeken, mede door aanhoudende hulpvragen, hoe we onze support kunnen bieden op het eiland Samos. We kunnen niet wegkijken van deze situatie en voelen ons verplicht onze doelstelling ook op Samos in de praktijk te brengen; ‘’het leven van iedere vluchteling aangenamer te maken zodat zij zo humaan mogelijk kunnen leven’’.

In eerste instantie wordt er naar gekeken of we kunnen starten met het organiseren van een hulptransport. Daarnaast kijken we wat de mogelijkheden zijn om ook naar Samos missies met vrijwilligers te organiseren.

Update mei 2019, ondertussen hebben we een hulptransport kunnen afsturen en zijn we er met vrijwilligers geweest. We beraden ons op de vervolgstappen.

Doel: 30.000 euro. Gift overmaken o.v.v. kamp Samos

Hulptransporten algemeen:

We zijn als stichting gezegend met het feit dat de eerste hulptransporten ons financieel niets hebben gekost. Ondernemers met een groot hart hebben meermaals hun support geboden door voor het transport te zorgen. We willen wel graag de kosten voor dit transport onder de aandacht brengen.

Het hulptransport bestaat uit meer dan dieselkosten, ferrykosten e.d.

Denk hierbij aan de duizenden euro’s die gespendeerd zijn om pallets nieuwe slaapzakken, luiers, maandverband, sokken, ondergoed, hygiëne artikelen etc. in te kopen voor hulptransporten uit het verleden. De gemiddelde waarde van een hulptransport van 52 pallets wordt geschat op €25.000,-

Wanneer een hulptransport ‘niet’ gesponsord naar Lesbos gaat worden de concrete transport kosten geschat op €6000,- Het gaat dan om het inhuren van een bedrijf om een vrachtwagen te laten rijden. Het ophalen van hulpgoederen door derden en de brandstofkosten. Het bedrag van €6000,- is het totaalbedrag van een compleet transport zonder de goederen.

Doel: 18.000 euro. Gift overmaken o.v.v. hulptransport

Stichting algemeen:

Al het werk door bestuursleden wordt vrijwillig uitgevoerd. We komen er niet onder vandaan dat we als stichting met PR-kosten te maken krijgen. De website, flyer en promotiematerialen kosten geld. We willen ook hiervoor specifiek donaties vragen om deze uitgaven te kunnen verantwoorden.

Door de inzet van promotiemiddelen breidt ons netwerk uit. Door netwerkuitbreiding werven we meer en nieuwe vrijwilligers, meer hulpvragen voor hulpgoederen, meer hulptransporten en meer hulpreizen. PR materiaal zorgt voor groei met het uiteindelijke doel: het dienen van de medemens in nood door een helpende hand en concrete hulpgoederen.

Doel: 5.000 euro. Gift overmaken o.v.v. Ondersteuning CRR

 

Op deze manier hopen we u wat meer inzicht te hebben gegeven over de financiële noden. In onze jaarverslagen kunt u terugvinden wat er daadwerkelijk is binnengekomen aan giften en hoe dit is besteed.

 

 

 

 

 

ANBI

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen.

NL74 RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief