Polen

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne huisvest Polen meer dan 2 miljoen ontheemde Oekraïners. Een deel van de mensen die vanuit Oekraïne komen heeft een relatie met Nederland of wil graag in Nederland worden opgevangen. Voor deze mensen zetten we ons in door middel van een shelterprogramma. 

 

Daarnaast verzorgen we wekelijks hulptransporten naar conflictgebieden en helpen we andere stichtingen om de juiste bestemmingen in Oekraïne te bereiken door middel van een logistieke hub in Polen of het organiseren van transporten vanuit Nederland. 

 

Shelterprogramma: Stichting CRR heeft een eigen shelter in Kraczkowa waar zo’n 50 mensen opgevangen kunnen worden. Deze plekken worden gebruikt om Oekraïners die naar Nederland willen voor een korte tijd op te vangen. In de opvang kunnen de mensen tot rust komen, zelf hun eten koken, douchen en slapen voordat hun vervoer naar Nederland is georganiseerd. Stichting CRR koppelt via partnerorganisaties Oekraïners aan gastgezinnen of regionale opvangplekken in Nederland. 

 

Logistieke hub: In Przeworsk heeft hebben we een logistieke hub. Een plaats waar trucks vanuit Europa kunnen lossen en overgeladen worden op lokale Oekraïense trucks om hun bestemming in Oekraïne te vinden. 

 

Update: Door de recente ontwikkelingen in de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne hebben we ervoor gekozen voorlopig alleen te werken met een vast long-term team. Wanneer er hulp nodig is van short-term vrijwilligers zal dit op de website worden vermeld. Er zijn momenteel dus geen korte missies gepland naar Polen.

 

Op missie naar Polen:

Geplande reizen:

2022