top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Aardbeving Turkije & Syrië

In de afgelopen week is een team van CRR in Turkije geweest om de situatie te zien, te voelen, de verhalen te horen en onze partner Eurorelief te bezoeken.


De eerste indruk is dat, naast het onmetelijke verdriet en de chaos, er nu een fase is gekomen van letterlijk puin ruimen. Hoe onbegonnen het ook lijkt.


In het getroffen gebied verblijven o.a. ruim 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen. Hun situatie is zeer penibel en er is te weinig aandacht voor dit deel van de bevolking. Dankzij jullie giften hebben we een aantal tenten lokaal laten maken en al een aantal Syrische families geholpen met tijdelijk onderdak. Op deze manier kunnen we via partnerships en lokale ondernemers dé noodhulp mogelijk maken waar CRR voor is opgericht!


Ondertussen bereiden we hulptransporten voor omdat we een ingang hebben om goederen in Noordwest Syrië te krijgen. Zwaar getroffen gebied waar de bevolking, op de puinhopen van hun bestaan, opnieuw hard getroffen zijn.


Er zijn inmiddels diverse inzamelingen gestart, daar zijn we super blij mee. We hopen dat er de komende tijd meer acties op touw worden gezet. Blijft u de noodhulp in Syrië en Turkije mogelijk maken?


Help mee met een gift of start een inzameling!21 weergaven

댓글


bottom of page