top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

CRR NOODHULP SYRIË & TURKIJE

Meer dan 21.000 doden, tienduizenden gewonden en duizenden ingestorte gebouwen.. Het is niemand ontgaan, een ramp van ongekende omvang. We zijn diep geraakt en geschokt door alle berichten en hartverscheurende verhalen.

In de afgelopen dagen hebben we ons even stil gehouden en veel overleg gevoerd. Heeft CRR een rol te spelen in deze ongekende crisis, en zo ja, welke. Onze conclusie: niets doen is geen optie! We zijn volop in voorbereiding om hulp te gaan verlenen.

We krijgen vele vragen, óf we iets gaan doen, wat er ingezameld moet worden enzovoort. Daarom deze post, om jou te informeren over wat, hoe en waarom

We willen niet overhaast van alles in gaan zamelen. We werken aan een lijst met topprioriteiten waarvan een deel ook ingezameld kan worden. Nog niet alles is even scherp, waaronder de belangrijke logistieke lijn. Hoe krijgen we de juiste goederen zo snel mogelijk op de hardst getroffen locaties. Ook hebben we te maken met geldende regels binnen de getroffen landen. Daarom zetten we in eerste instantie in op geld inzamelen. Daarmee kunnen we de allergrootste prioriteiten inkopen.

DONEER VOOR NOODHULP: https://tikkie.me/pay/CRR/oD8EfVA1gq6x7ZF8cRPgbK Of via onze website (stichtingcrr.nl)

De primaire focus gaat op Syrië. In de afgelopen dagen zien we enorm veel loskomen, van lokale tot landelijke inzamelingsacties. Er wordt massaal gereageerd en Turkije wordt overspoeld. We zien de enorme uitdaging binnen Syrië en willen hulp bieden waar de nood het hoogst is. Er lopen inmiddels diverse gesprekken om hulp het land in te krijgen. Er ontstaan openingen en we zien perspectief om noodhulp te bieden binnen Syrië. Tegelijkertijd lopen er ook diverse lijntjes naar Turkije.

Honderduizenden ontheemden hebben dringend hulp nodig en daar kunnen wij niet van wegkijken. Daarom komen we in actie. Help je mee? Dankjewel!


39 weergaven

Comments


bottom of page