top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

#GIVINGTUESDAY

Wereldwijd wordt er na Black Friday en Cyber Monday stil gestaan bij Giving Tuesday. Als een soort internationale compensatiedrang om balans te vinden tussen consumeren en goed doen aan de naaste. #GivingTuesday is de wereldwijde actiedag om goed te doen.❤️‍


CRR bestaat binnenkort formeel 7 jaar. Op 5 december 2015 is de akte ondertekend bij de notaris. In de afgelopen jaren hebben we hulp geboden aan naasten in nood. En dat heeft een aardige vlucht genomen. Waar, in de beginfase eens of enkele keren per jaar een vrachtwagen Nieuw-Lekkerland verliet, zijn we dit jaar op weg naar meer dan 125 hulptransporten. Daarnaast worden vrijwilligers uitgezonden. Inmiddels naar meerdere bestemmingen en honderden vrijwilligers per jaar. Een beweging die inmiddels door heel het land gaat en een prachtige bediening in stand houdt, sterker nog; fors laat groeien.


Vanuit een dienende rol zijn we erop gericht om lokale organisaties te versterken in de missie om naasten in nood te helpen. Versterken door te voorzien in handjes en goederen.


Een bemoedigende knuffel, een luisterend oor, het aanbieden van primaire levensbehoeften, de mens achter het label zien en meer maakt verschil. Verschil tussen hoop en hopeloosheid. Tussen licht en duisternis. In de afgelopen jaren zijn duizenden mensen gepasseerd die hiermee in aanraking zijn gekomen.


En daar willen we mee doorgaan. Terwijl het soms best een hele uitdaging is. Omdat we ook niet zo makkelijk nee zeggen tegen hulpvragen. Achter iedere hulpvraag schuilt een grote nood, die we vaak met eigen ogen zien. Heeft de put een bodem? We weten zeker van niet. Waar ligt onze lat dan? Iedere euro brengt ons verder in onze missie. Want wat we krijgen, geven we door. Soms hebben we al doorgegeven voor we het krijgen. Maar we vertrouwen ook. Want we zijn niet alleen!


Geef jij vandaag?


Doneer, in ruil voor een avondvullend programma met gave artiesten: https://www.christianrefugeerelief.com/.../ticket...


‘‘En houd de liefdadigheid en de onderlinge solidariteit in ere, want dat zijn offers waarin God behagen schept’’ (NBV – Hebreeën 13 vers 6)



Foto's: Lesbos - Athene - Oekraïne



31 weergaven
bottom of page