top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Veldwerkers Ties en Naomi

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021

Dankbaar mogen we een nieuw veldwerkersechtpaar introduceren! Ties en Naomi Reitsma zullen namens CRR voor een jaar naar Lesbos vertrekken. Samen met hun zoontje Judah! In dit bericht stellen zij zich voor en vertellen zij over het hoe en waarom van deze grote stap. Daarnaast is het ook een oproep tot steun. In woord en daad. In gebed en donaties.


Lees hier hun verhaal!


Hoi!


Wij zijn Ties en Naomi! We wonen in Tholen, samen met ons zoontje Judah van bijna 1 jaar. Ties werkt op dit moment sinds kort weer in de techniek. Daarvoor is hij lange tijd jongerenwerker geweest. Naomi werkt momenteel als pleegzorgbegeleider bij Stichting Timon. Voorheen heeft zij verschillende jaren gewerkt met vluchtelingen bij het COA en Stichting Nidos. We wonen dichtbij onze vrienden en familie en beseffen vaak hoe gezegend we zijn.


Wij zochten al langere tijd naar een manier om meer oog te hebben voor de kwetsbare mensen in deze wereld, zowel dichtbij als ver weg. Na verschillende wegen te hebben onderzocht kwamen we in contact met de organisatie: Christian Refugee Relief! We hebben beiden al een hart voor deze doelgroep en besloten dan ook om in juli 2021 een week naar Lesbos te gaan om zelf in het vluchtelingenkamp te kunnen kijken.


De leefomstandigheden van de mensen daar, maakten ons verdrietig. In al die ellende zagen we echter ook veel vrijwilligers druk aan het werk. Ze waren druk met allerlei praktische taken, maar nog belangrijker. Zij zorgen voor een menselijke benadering en hebben oog voor het leed om hen heen. Er groeide in ons het verlangen om hierbij te gaan helpen en dienstbaar te mogen zijn voor de vluchtelingen daar. Wij geloven dat het belangrijk is om onze gaven en talenten in te zetten tot eer van God. Hoewel wij nog niet aan de slag zijn gegaan, geloven wij dat onze gaven en talenten gebruikt kunnen worden in het vluchtelingenkamp Mavrovouni.


Na gebed en veel overleg hebben we besloten dat we graag als gezin voor een jaar naar Lesbos willen vertrekken! Een grote stap, maar we geloven dat God ons dit verlangen niet zonder reden heeft gegeven. We zullen in deze periode hier allebei andere taken hebben. Zo hoopt Naomi zich aan te kunnen sluiten bij het Social Care team. Zij begeleiden de mensen die extra kwetsbaar zijn in het kamp. Dit kan zijn door een fysieke handicap, maar ook slachtoffers van bijv. huiselijk geweld of mensen met psychische klachten. Ties hoopt zich vooral te kunnen richten op alle praktische klussen in het kamp en hoopt daarnaast ook de alleenstaande mannen in het kamp mee te mogen begeleiden. Samen zullen we ook vrijwilligers opvangen die voor kortere tijd vrijwilligerswerk komen doen. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook de zorg voor ons zoontje Judah.


We zouden graag in maart 2022 willen vertrekken. Allereerst zouden we het ontzettend waarderen als u voor ons zou willen bidden. Wilt u meebidden om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding op ons vertrek? Omdat het werk onbetaald is, zijn we ook zelf verantwoordelijk voor de benodigde financiën voor o.a. huur en levensonderhoud. Bezwaard maar vrijmoedig, willen we ook daarin uw steun vragen. Zou u ons willen ondersteunen met een gift? We zouden heel dankbaar zijn voor een maandelijkse donatie zodat we zeker weten ons hele verblijf te kunnen bekostigen. Als u ons eenmalig wilt sponsoren zijn we daar uiteraard ook dankbaar voor.


Doneren kan heel makkelijk via deze website! In het doneermenu, kunt u bij de verschillende projecten kiezen voor ‘Veldwerkers Ties en Naomi’. https://doneren.christianrefugeerelief.com/


We zullen u via deze website ook regelmatig een update geven. Mocht u het fijn vinden om deze updates via de mail te ontvangen, kunt u zich hiervoor aanmelden via onderstaand emailadres. Alvast heel hartelijk bedankt voor uw financiële steun en gebed. We waarderen dat enorm!


Hartelijke groet,

Ties en Naomi Reitsma1.245 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page