top of page

Roemenië

Een van de aangrenzende landen aan Oekraïne is Roemenië. Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne wordt er door diverse organisaties ook vanuit Roemenië hulp geboden bij de opvang van vluchtelingen maar ook in het uitdelen van hulpgoederen over de grens in  Oekraïne. 

Recent hebben we een hulpvraag gekregen van onze partner I58 die, samen met de Roemeense organisatie Fight for Freedom, in Suceava, een groot logistiek project is begonnen om regelmatig voedselpakketten Oekraïne in te krijgen.

Wat betekend een CRR missie in Roemenië? Samen met vrijwilligers van i58 help jij mee met het klaarmaken van voedselpakketten in een warehouse. Daarnaast help je mee met het uitdelen van deze pakketten in Oekraïne, dit gebeurt in veilige gebieden waar veel vluchtelingen lokaal worden opgevangen. Deze reist vraagt erom dat je een doorzetter bent wanneer je een aantal dagen achter elkaar moet werken in een warehouse en een dienende houding voor wanneer er soms wijzigingen kunnen zijn in de activiteiten. Dit komt mede omdat we nog in een opstartfase zijn van deze missie.

 

In Roemenië verblijf je in een van onze appartementen. Samen met long-term vrijwilligers vorm je een hecht team waar vanuit al het werk wordt gedaan. Per reis is er plaats voor 4 vrijwilligers.

Wil jij je voor langere tijd inzetten in Roemenië? Ook dat is mogelijk.

Let op: Voor deze missie heb je een paspoort nodig, een ID kaart is niet voldoende.

De kosten van een tweeweekse missie naar Roemenië zijn €450 excl. vliegticket, eten en drinken. Incl. verblijfskosten, gebruik CRR vervoersmiddelen en administratiekosten.

Op missie naar Roemenië:

Geplande reizen 2022:

 

22 oktober t/m 5 november

 

5 november t/m 19 november

 

19 november t/m 3 december

3 december t/m 17 december

bottom of page