top of page

Aangespoeld geluk

Door: Tonja Versluis-Markestein

Een onvergetelijk verhaal over ontreddering, hoop en liefde op Lesbos.

Aangespoeld geluk gaat over een 23-jarige verpleegkundige - Lenne Haksteeg - die haar hart verliest aan Lesbos en de vluchtelingen daar als ze tijdens een missie naar Lesbos een jonge vrouw bijstaat bij haar bevalling. Als Lenne enkele jaren later opnieuw naar het vluchtelingenkamp gaat, ontmoet ze daar Shadi, het kind dat ze hielp bij de geboorte en kort daarna zijn moeder verloor. 

Het jongetje is inmiddels een peuter. Zijn vader Yassin, werkt op de dokterspost als vertaler, en probeert zo goed mogelijk voor het kereltje te zorgen. Hoewel het verboden is om als hulpverlener een relatie aan te gaan met een kampbewoner, vat Lenne een steeds diepere genegenheid op voor de kleine Shadi, met zijn prachtige donkere krullenbol, en zijn vader.

 

Lenne weet heel goed dat een relatie met een vluchteling geen toekomst heeft, en daarom sluit ze zich af voor deze gevoelens. Ondertussen is de nood in het kamp zo hoog dat ze zich geroepen voelt om hulp van het thuisfront te vragen. De reactie op haar noodkreet is overweldigend. Toch voelt Lenne zich – mede door de kritische vragen van Yassin – steeds ongemakkelijker bij haar rol als hulpverlener.

 

Met een hart vol vragen neemt Lenne na een halfjaar afscheid van Lesbos en zijn bewoners. Zal ze Shadi en Yassin ooit weerzien?

Word donateur en ontvang het boek Aangespoeld geluk cadeau!

Word donateur en ontvang -zolang de voorraad strekt- het boek Aangespoeld geluk cadeau!

Stichting CRR kan haar werk doen dankzij uw vrijgevigheid! Dankzij de steun van een groeiende achterban brengen we op meerdere bestemmingen doelgerichte hulptransporten. 

Dit gaat niet zonder uw bijdrage. Word donateur en maak ons werk mogelijk!

Word donateur voor 5 euro -of meer- per maand en ontvang het debuutroman Aangespoeld geluk van Tonja Versluis – Markestein cadeau! 

Het boek ontvangen door een eenmalige donatie van 20 euro is ook mogelijk. Ga hiervoor naar:

https://doneren.christianrefugeerelief.com/product/aangespoeld-geluk/ 

Aangespoeld geluk new.jpg
naamloos-5612.jpg

'Vroeger schreef ik wel eens verhaaltjes voor mijn broertjes. Ik droomde dan van een echt boek waar mijn naam op stond. Voor die droom verwezenlijkt werd ben ik eerst getrouwd, kregen we twee meiden en een jongen en deed ik allerlei dingen die niets met schrijven te maken hadden. Moederen bijvoorbeeld. En zorgen voor zieke kinderen. En toen kwam mijn kinderdroom alsnog uit. Had ik voor het verwezenlijken van die droom de vluchtelingen in kamp Moria nodig, of hebben zij mensen nodig die hun verhaal aan de rest van de wereld vertellen? U mag het lezen!'

Tonja Versluis-Markestein,

schrijfster Aangespoeld geluk

bottom of page