Missies

CRR concentreert de hulpverlening op dit moment tot de Griekse eilanden. Onze hoofdactiviteiten vinden plaats op Lesbos en sinds het voorjaar van 2019 houden we ons verkennend bezig met Samos. De hulp die we verlenen bestaan uit twee onderdelen. Het sturen van groepen vrijwilligers en het organiseren van hulptransporten vanuit Nederland afgestemd met lokale partners.

Lesbos

Lesbos wordt door de Grieken Lesvos genoemd. Het is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn. Lesbos is een populair vakantie eiland met zeer veel charme. Het is het derde grootste eiland van Griekenland, na Kreta en Evia en heeft een oppervlakte van 1630 km2. Lesbos ligt ter hoogte van de Sporaden, ten noorden van het eiland Chios. Dat is op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus, (de havenstad bij Athene) en zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer.

 

Lesbos heeft veel te bieden, zelfs aan de meest veeleisende toerist: een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, schilderachtige dorpen, interessante monumenten, prachtige kerken en kloosters, waardevolle musea, andere bezienswaardigheden en zeer goede hotels en appartementen. De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend: groene landschappen, onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen en heuvels met hier en daar groene vlaktes en groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen, uitgestrekte olijfboomgaarden, warmwaterbronnen, beschermde natuurgebieden en biotopen.

 

Kamp Moria

Op Lesbos is een groot aantal vluchtelingen uit het Midden Oosten en Afrika. Zij verblijven al maanden op Lesbos in vluchtelingenkamp Moria. Ze wachten totdat hun asielaanvraag is behandeld. Het wachten duurt lang en hun situatie is schrijnend.

 

Als vrijwilliger werk je in een vluchtelingenkamp, samen met vrijwilligers uit de hele wereld. In dit vluchtelingenkamp verblijven mannen, vrouwen en kinderen. De vrouwen en kinderen verblijven in een beschermd gedeelte van het kamp. Tijdens het werk ontmoet je vluchtelingen en ga je met hen in gesprek. Je hoort hun indrukwekkende verhaal.

 

Zwemvestkerkhof

Tijdens je missie op Lesbos brengen we een bezoek aan het indrukwekkende zwemvestkerkhof. Hier liggen de reddingsvesten van de bootvluchtelingen.

Geplande reizen naar Lesbos:

Geplande reizen:

2020

Geen open missies meer beschikbaar.

2021

4 januari tot en met 25 januari

18 januari tot en met 8 februari

1 februari tot en met 22 februari

15 februari tot en met 8 maart

Post- & bezoekadres

Veenweideweg 19C
2957 LD Nieuw-Lekkerland 
info@stichtingcrr.nl

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

IBAN: NL74 RABO 0306 6331 83

t.n.v. Stichting Christian Refugee Relief

BIC: RABONL2U

RSIN: 8558.05.365

KVK: 64731294 

Nieuwsbrief ontvangen?

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen. Rekeningnummer: NL74 RABO 0306633183  t.n.v. Christian Refugee Relief