Missies

CRR concentreert de hulpverlening op dit moment tot de Griekse eilanden. Onze hoofdactiviteiten vinden plaats op Lesbos en sinds het voorjaar van 2019 houden we ons verkennend bezig met Samos. De hulp die we verlenen bestaan uit twee onderdelen. Het sturen van groepen vrijwilligers en het organiseren van hulptransporten vanuit Nederland afgestemd met lokale partners.

Lesbos

Lesbos wordt door de Grieken Lesvos genoemd. Het is een zeer geliefd eiland dat door veel toeristen bezocht wordt, zowel door Grieken als door niet-Grieken. De hoofdstad van Lesbos is Mytilini, een traditionele stad waar eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard zijn. Lesbos is een populair vakantie eiland met zeer veel charme. Het is het derde grootste eiland van Griekenland, na Kreta en Evia en heeft een oppervlakte van 1630 km2. Lesbos ligt ter hoogte van de Sporaden, ten noorden van het eiland Chios. Dat is op ongeveer driehonderd kilometer van Piraeus, (de havenstad bij Athene) en zeer dicht bij de Turkse kust. De twee grote baaien geven het eiland zijn uitzonderlijke vorm. De lengte van het eiland is 70 kilometer, de breedte 45 kilometer en het heeft een omtrek van 320 kilometer.

 

Lesbos heeft veel te bieden, zelfs aan de meest veeleisende toerist: een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, schilderachtige dorpen, interessante monumenten, prachtige kerken en kloosters, waardevolle musea, andere bezienswaardigheden en zeer goede hotels en appartementen. De natuur en het landschap zijn op Lesbos werkelijk schitterend en erg afwisselend: groene landschappen, onvruchtbare berglandschappen, dennenbossen, eikenbossen, bergen en heuvels met hier en daar groene vlaktes en groene valleien, waanzinnige baaien, wouden met platanen, uitgestrekte olijfboomgaarden, warmwaterbronnen, beschermde natuurgebieden en biotopen.

 

Kamp Mavrovouni (Moria 2.0 in de volksmond)

Op Lesbos is een groot aantal vluchtelingen uit het Midden Oosten en Afrika. Zij verblijven al maanden op Lesbos in vluchtelingenkamp Mavrovouni. Ze wachten totdat hun asielaanvraag is behandeld. Het wachten duurt lang en hun situatie is schrijnend.

 

Als vrijwilliger werk je, onder de vlag van Eurorelief, in een vluchtelingenkamp, samen met vrijwilligers uit de hele wereld. In dit vluchtelingenkamp verblijven mannen, vrouwen en kinderen. In alle activiteiten van Eurorelief wordt omgekeken naar deze mensen. Jij draagt daar aan bij door tijdens het werk de vluchtelingen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Je hoort hun indrukwekkende verhaal. Je draagt daadwerkelijk bij in de distributies van hulpgoederen, huisvesten van nieuw aangekomen vluchtelingen en het huisvestingsplan regelmatig te controleren.

 

Geplande reizen naar Lesbos:

Geplande reizen:

2020

Geen open missies meer beschikbaar.

2021 

Startdata 3-weekse missies (onder voorbehoud)

Aanmelden mogelijk tot 4 weken voor aanvang van de missie.

Maart: 01 maart en 29 maart (gesloten)

April: 12 april en 26 april (gesloten) 

Mei: 10 mei (gesloten)

Mei: 24 mei (gesloten)

Juni: 07 juni (gesloten)

Juni: 21 juni (gesloten)

Juli: 05 juli (gesloten)

Juli: 19 juli (gesloten)

Augustus: 02 augustus (gesloten)

Augustus: 16 augustus (gesloten)

Augustus: 30 augustus (gesloten)

September: 13 september (gesloten)

September: 27 september (gesloten)

Oktober: 11 oktober (gesloten)

Oktober: 25 oktober (gesloten)

November: 8 november (geannuleerd)

November: 29 november (geannuleerd)

December: 20 december (gesloten)

 

2021 

Startdata 3-weekse missies (onder voorbehoud)

Aanmelden mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de missie.

Januari: 10 januari (vol)

Januari: 31 januari (gereserveerd)

Februari: 21 februari

Maart: 14 maart

April: 4 april

April: 25 april

Mei: 16 mei

Juni: 6 juni

Juni: 27 juni

Juli: 18 juli

Augustus: 8 augustus