Missies

CRR concentreert de hulpverlening op dit moment tot de Griekse eilanden. Onze hoofdactiviteiten vinden plaats op Lesbos en sinds het voorjaar van 2019 houden we ons verkennend bezig met Samos. De hulp die we verlenen bestaan uit twee onderdelen. Het sturen van groepen vrijwilligers en het organiseren van hulptransporten vanuit Nederland afgestemd met lokale partners.

Samos

Sinds maart 2019 is de hulpverlening van CRR uitgebreid naar het eiland Samos. Wij maken ons zorgen om de actuele situatie rondom de hulpverlening op dit Griekse eiland. De hulpverlenersorganisaties mogen niet in het officiële kamp en daarom wordt de hulpverlening buiten het kamp, vanuit locaties in de stad Vahti georganiseerd.

 

Samos  is na Lesbos en Chios het grootste Noord-Egeïsche eiland. Witte zandstranden, schilderachtige dorpjes en pittoreske en gezellige vissershaventjes kenmerken dit Griekse eiland. Het heeft een mooie natuur, een mild klimaat, is van archeologisch belang voor Griekenland en een toeristische trekpleister.

 

Kamp Samos

Het huidige vluchtelingenkamp op Samos is bestemd voor circa 700 mensen. Ook hier verblijven echter duizenden mensen buiten het 'officiële' kamp in een grote jungle van tenten. De leefomstandigheden zijn erg slecht. Een nieuw groter kamp wordt naar verwachting in 2021 in gebruik genomen.

 

CRR werkt op Samos samen met meerdere lokale hulpverlenende organisatie. Er is goede afstemming met elkaar om periodiek de juiste hulpgoederen te kunnen leveren. Groepsreizen naar Samos worden tot nader order alleen gepland rondom een CRR hulptransport. Op die momenten wordt afstemming gezocht welke werkzaamheden de CRR vrijwilligers tijdens de missie kunnen oppakken naast het lossen en afleveren van de aangeleverde hulpgoederen.

Geplande reizen naar Samos:

Missies naar Samos - 2021 

Juli: 5 juli (gesloten)

Augustus: 2 augustus (gesloten)