top of page

Samos

Sinds maart 2019 is de hulpverlening van CRR uitgebreid naar het eiland Samos. Samos is na Lesbos en Chios het grootste Noord-Egeïsche eiland. Witte zandstranden, schilderachtige dorpjes en pittoreske en gezellige vissershaventjes kenmerken dit Griekse eiland. Het heeft een mooie natuur, een mild klimaat, is van archeologisch belang voor Griekenland en een toeristische trekpleister. Absoluut een prachteiland! 

 

Kamp Samos

Sinds juni 2021 is er altijd een team van 12 vrijwilligers werkzaam op Samos. De vluchtelingen woonden voorheen in een tentenkamp wat grensden aan de hoofdstad Vathy waar de ratten over je voeten liepen, de tenten niet winterbestendig waren en er geen basisvoorzieningen waren. Wij mochten afgelopen september meehelpen met de verhuizing van het oude kamp in Vathy naar het nieuwe kamp Zervou, wat bestaat uit allemaal maar isoboxen. De vluchtelingen hebben een eigen 'huisje' waarin ze alle basisvoorzieningen hebben. Het kamp oogt koud, we proberen daar stapje bij stapje verandering in te brengen. Onze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit activiteiten voor mannen en vrouwen, op deze manier proberen wij het een stukje leefbaarder te maken. 

De reis

We vormen een groep van maximaal 4 personen. Je bent een groep en je vertrekt allemaal op de zelfde dag vanaf Schiphol. Je zult elkaar gaan ontmoeten op de informatiemiddag op het kantoor van CRR die ongeveer twee weken voor vertrek zal plaatsvinden. 

Je verblijft samen met je teamleden in een van de vrijwilligers huizen in Vathy. Er is een auto beschikbaar om elke dag naar het kamp te kunnen rijden. 

De kosten van een vierweekse missie zijn €1200-, Incl. vliegtickets, verblijf, vervoer naar het kamp. Excl. eten en drinken. Voor het werk moet je een VOG aanvragen, deze kosten zijn voor de reiziger. 

Op missie naar Samos:

Geplande reizen

Gezien de aard van het werk is het een pré als je voor twee maanden of langer inzetbaar bent. Gezien het huidige tekort aan vrijwilligers ben je echter ook van harte welkom voor vier weken. Kortere reizen naar Samos zijn helaas niet mogelijk. 

De reisdata plannen we in overleg. Je kunt bij je aanmelding een voorstel meesturen van minimaal vier weken.

bottom of page