top of page

Bosnië

Na de Griekse eilanden gaan vluchtelingen verder via Athene Europa binnen, voornamelijk de single mannen.  zijn we niet vergeten, het houdt ons bezig en daarom hopen we 23 april de eerste hulpreis naar Bosnie te organiseren. We werken hier samen met de organisaties JRS en Ipshia. Twee mooie organisaties die er echt proberen te zijn voor hen die het zo nodig hebben.

De single mannen in Bosnie zijn bezig om ‘de game’ te spelen. Dit houdt in dat zij keer op keer proberen om de grens over te steken naar Kroatië om zo uiteindelijk verder Europa in te komen. Soms proberen zij het wel 10 keer en komen iedere keer weer terug, geslagen door de politie, zonder telefoon en zonder schoenen verblijven ze dan weer in de bossen. En dan opnieuw beginnen ze met de voorbereidingen op de nieuwe game. Uitzichtloos.


JRS, een organisatie gevestigd in Bihac zich voornamelijk op de single mannen die leven buiten de kampen. Zij zorgen ervoor dat 7 keer per week er eten gebracht wordt in de verlaten gebouwen, de zelfgemaakte tentjes en de koude bossen in Bihac, Bosnie. Niet zoals vele organisaties eten afleveren en weer doorgaan naar andere locaties maar kook spullen meenemen en samen met de single mannen gaan koken zodat je er op deze manier echt voor hen kan zijn. Ook kunnen zij bij deze organisatie NFI (non-fooditems) krijgen die wij dan weer met een transport sturen naar deze organisatie.

 

Ook werken we in het vluchtelingenkamp Lipa samen met de organisatie Ipshia,  Een kamp in de middle of knowhere net buiten Bihac. In het kamp wonen zo een 400 single mannen in isoboxen zonder badkamer en keuken. Ipshia runt de grote hal in het midden van het kamp waar elke dag zo een 100 mensen te vinden zijn die daar tafelvoetballen, badmintonnen, spelletjes spelen, Engelse les volgen, volleyballen op het volleybalveld etc. Hoe fantastisch om een volleybaltoernooi te organiseren voor deze mensen, ze hebben werkelijk niets te doen.

 

Beide organisaties hebben vrijwilligers nodig om op deze manier hun activiteiten te kunnen blijven doen.

Op missie naar Bosnië:

Geplande reizen:

Ben je voor langere tijd beschikbaar? Stuur een vrijblijvend mailtje naar hulpreizen@stichtingcrr.nl

bottom of page