top of page

Chios

Chios ligt vlak voor de Turkse kust tussen de eilanden Samos en Lesbos in. Het eiland heeft een oppervlakte van 842 km2, het op vijf na grootste Griekse eiland, en heeft ongeveer 50.000 inwoners. Velen wonen in het zuiden van het eiland en houden zich bezig met de productie van mastiek. Dit komt van de speciale mastiekbomen die maar op enkele plekken in de wereld te vinden zijn.

Op het eiland vind je veel monumenten en historische plaatsen en is ondanks dit alles nog niet ontdekt door het massatoerisme. Chios heeft mooie stranden, een prachtige natuur en gezellige dorpjes die de indruk geven dat de tijd heeft stilgestaan.

Chios heeft een vluchtelingenkamp waar vluchtelingen die vanuit Turkije de oversteek maken worden opgevangen. Momenteel verblijven er circa 500 mannen, vrouwen en gezinnen in dit kamp, wat de naam Vial draagt.  

Onze partner op Chios, Offene Arme e.V./Cesrt, biedt hulp aan de vluchtelingen in kamp Vial. Omdat er geen hulp rechtstreeks in het kamp geboden kan/mag worden gebeurt dit door middel van een zogenaamde ''free shop'' waar primaire hulpgoederen uitgedeeld worden. Van kleding tot hygiëne, dekens en speelgoed. De vrijwilliger zal voornamelijk in het warehouse aan het werk zijn. CRR voorziet periodiek in een hulptransport en, wanneer mogelijk, in vrijwilligers. 

Een reis zit vol met een deelname van twee vrijwilligers. Op Chios ontmoet je vrijwilligers die via Offene Arme e.V. aan het werk zijn. 

Op missie naar Chios:

Inschrijven:

Langere tijd op missie naar Chios, interesse in deelname aan deze missie of heb je vragen? Mail naar: hulpreizen@stichtingcrr.nl  Wij nemen z.s.m. contact met jou op! 

bottom of page