Missies

CRR concentreert de hulpverlening op dit moment tot de Griekse eilanden. Onze hoofdactiviteiten vinden plaats op Lesbos en sinds het voorjaar van 2019 houden we ons verkennend bezig met Samos. De hulp die we verlenen bestaan uit twee onderdelen. Het sturen van groepen vrijwilligers en het organiseren van hulptransporten vanuit Nederland afgestemd met lokale partners.

Chios

In 2020 heeft een eerste missie naar Chios plaatsgevonden. Komend jaar (2021) zal CRR haar missie-activiteiten naar dit eiland verder uitbreiden. We zullen je op deze site en via de sociale media hierover op de hoogte brengen.


Chios ligt vlak voor de Turkse kust tussen de eilanden Samos en Lesbos in. Het eiland heeft een oppervlakte van 842 km2, het op vijf na grootste Griekse eiland, en heeft ongeveer 50.000 inwoners. Velen wonen in het zuiden van het eiland en houden zich bezig met de productie van mastiek. Dit komt van de speciale mastiekbomen die maar op enkele plekken in de wereld te vinden zijn.

 

Op het eiland vind je veel monumenten en historische plaatsen en is ondanks dit alles nog niet ontdekt door het massatoerisme. Chios heeft mooie stranden, een prachtige natuur en gezellige dorpjes die de indruk geven dat de tijd heeft stilgestaan.

Chios heeft een vluchtelingenkamp waar vluchtelingen die vanuit Turkije de oversteek maken worden opgevangen. Momenteel verblijven er circa 3000 mannen, vrouwen en gezinnen in dit kamp, wat de naam Vial draagt.  

Onze partner op Chios, Offene Arme e.V./Cesrt, biedt hulp aan de vluchtelingen in kamp Vial. Omdat er geen hulp rechtstreeks in het kamp geboden kan/mag worden gebeurt dit door middel van een zogenaamde ''free shop'' waar primaire hulpgoederen uitgedeeld worden. Van kleding tot hygiëne, dekens en speelgoed. Daarnaast organiseert de organisatie Offene Arme e.V. op nog meer verschillende manieren de hulpverlening. CRR voorziet periodiek in een hulptransport en, wanneer mogelijk, in vrijwilligers. 

Geplande reizen naar Chios:

Missies naar Chios - 2021 

Juli: 5 juli t/m 2 augustus (gesloten)

Augustus: 2 augustus t/m 30 augustus (gesloten)