top of page

Inzamelingsactie

17 tot en met 21 januari 2022

Een jas voor de regen en een deken voor de kou!

Winterse omstandigheden zorgen ervoor dat honderden vluchtelingen aan de Europese grenzen het koud hebben. Vrieskoud! Ondenkbaar om nu in Nederland zonder winterjas over straat te gaan. In Bosnië, Servië en andere plekken aan de grenzen van de EU is het de harde realiteit. Omdat er diverse noodoproepen bij ons binnen komen om winterjassen, slaapzakken en dekens beschikbaar te stellen willen wij in actie komen. En daar hebben we jou voor nodig!

 

Ons lief netwerk laat ons meer dan eens versteld staan dus we durven groot te dromen! Help jij ook mee met inzamelen?

 

In de week van 17 tot en met 22 januari willen we samen met jou vol optimisme inzamelen:

  • 5000 winterjassen voor mannen (goede, stevige, warme, schone en nette jassen)

  • 5000 slaapzakken (schoon, z.g.a.n., in een slaapzakhoes)

  • 5000 dekens (van die dikke, stevige, zware dekens)

 

De jassen zijn echte winterjassen, stevig, warm, schoon en geen kapotte ritsen/zakken/knopen en het liefst voor volwassen mannen maat S, M of L. Kinder- en vrouwenjassen natuurlijk ook welkom maar de meeste vraag is momenteel naar mannenjassen.

De slaapzakken zijn opgerold, het liefst in een slaapzakhoes, schoon en netjes

De dekens zijn dik, stevig en schoon. (Geen dekbedden of (dunne) fleecedekens)

 

Hoe doe je mee? Geef je op als inzamelpunt en ga in jouw netwerk je familie, vrienden, buren en winkels af voor jassen, slaapzakken en dekens, controleer op kwaliteit en stop het in zakken/dozen. Na de actieweek breng je alles wat je ingezameld hebt bij CRR in Nieuw-Lekkerland. 

Download hier de actieflyer om te verspreiden in jouw netwerk! 

Veel vragen, logisch! Daarom hier een aantal antwoorden. Mis je nog iets? Mail ons dan op info@stichtingcrr.nl

Wat moet ik doen? Verspreid de informatie die je van ons krijgt in jouw netwerk van familie, vrienden, buren, enz. en zorg ervoor dat winterjassen, slaapzakken en dekens bij jou ingeleverd kunnen worden.

Hoe gaat de actiecommunicatie met CRR? Als jij je aanmeldt wordt je in de inzamelpunten groepsapp toegevoegd, waarin relevante informatie wordt gedeeld en je ook weet wie de actie coördineert. 

Mogen andere goederen ook ingeleverd worden? Deze actie richt zich op winterjassen, slaapzakken en dekens. Deze zijn nu het meest nodig. Natuurlijk is alles wat daarnaast ingeleverd wordt meegebracht worden, als het maar wel binnen onze inzamelingsstandaard valt. Hiervoor check je onze inzamelgids 

Waar gaan de goederen heen? Het eerste transport vertrekt begin februari naar Servië en is bestemd voor de organisatie Collective Aid. (https://www.collectiveaidngo.org/). Na dit transport zullen transporten voorbereid worden voor Griekenland (Athene, Noord-Griekenland, Griekse eilanden).

Waarom van alles 5000? We stellen graag een doel, zodat we ergens naar toe kunnen werken. De realiteit is dat we vaak de vraag krijgen maar dat we meestal te weinig of niet de juiste maten hebben.  We sturen altijd wat we hebben maar het is nooit genoeg. Als we nu een optimistisch doel stellen en met jullie deze uitdaging aangaan kunnen we een voorraad creëren waarmee we op het eerst volgende transport naar Servië al het verschil kunnen maken!

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

Waarom specifiek en kritisch wat betreft de in-te-zamelen goederen? We hanteren voor onszelf een hoge en humane standaard. Als voorbeeld: een slaapzak waar we zelf niet in willen slapen, gaan we ook niet uitdelen. Natuurlijk is er ook een ''beter iets dan niets'' stelregel maar als we ervoor mogen kiezen, kiezen we voor een hoge standaard. 

Moet ik het daarna ergens brengen? Graag! Op zaterdagmorgen 22 januari, maandag 24 januari of dinsdag 25 januari kan alles ingeleverd worden op Veenweideweg 19C in Nieuw-Lekkerland. De centrale opslag van CRR. Hier wordt alles meteen verwerkt in dozen. 

Voor hoelang ben ik inzamelpunt? De actie duurt 5 dagen. Van maandag 17 januari tot en met vrijdag 21 januari. 

Ik wil wel inzamelen maar kan het niet komen brengen? Op dinsdag en woensdag 25/26 januari rijden vrijwilligers door het land om de ingezamelde goederen op te halen bij inzamelpunten die echt geen mogelijkheid hebben om het te komen brengen. Wil je dit ook? Laat dit dan weten aan de actie-coördinator.

Waarom voornamelijk winterjassen voor mannen? De realiteit is dat vluchtelingen die de nachten in de buitenlucht, kraakpanden, bossen of waar dan ook moeten doorbrengen meestal single mannen zijn. Vaak nog jongens. Tussen de 15 en 25. Opgejaagd en verstoten omdat er voor hen geen fatsoenlijke opvang wordt geregeld. Juist naar deze vluchtelingen willen we omkijken. Omdat ieder mens recht heeft op een humane behandeling en een warme jas tegen de kou en een deken.

Ik kan niet inzamelen maar wil wel doneren? doneren kan altijd, graag! Hiermee kunnen we tekorten inkopen via ons leveranciersnetwerk. Doneren kan eenvoudig door een TIKKIE te geven, via de website of rechtstreeks op de rekening van CRR.

TIKKIE: https://tikkie.me/pay/CHRISTIANRE/edeTBJdabY2zR8TsGYMFpi

Website: https://doneren.christianrefugeerelief.com/

Rekening: IBAN: NL74 RABO 0306 6331 83 t.n.v. Stichting Christian Refugee Relief o.v.v. inzamelingsactie januari

Overzicht inzamelpunten⬇️

bottom of page