875313c4-dc14-4b3d-848e-9fd283ca1f33
875313c4-dc14-4b3d-848e-9fd283ca1f33

press to zoom
post 6
post 6

press to zoom
51840a83-a748-483b-a728-4a3bbcb5633a
51840a83-a748-483b-a728-4a3bbcb5633a

press to zoom
875313c4-dc14-4b3d-848e-9fd283ca1f33
875313c4-dc14-4b3d-848e-9fd283ca1f33

press to zoom
1/13

Noodhulp Oekraïne 

De oorlog in Oekraïne zorgt voor een ongekende vluchtelingenstroom richting de omliggende landen. Voor stichting CRR was het geen optie om in deze crisis stil te blijven zitten! Meteen zijn we begonnen met inventariseren waar en hoe we op de beste manier hulp konden bieden.

Na een eerste verkenningsmissie met een klein team in Polen, zijn er meerdere verbindingen gevonden met plaatselijke organisaties en initiatieven om op een duurzame manier hulp te kunnen bieden. Op dit moment biedt stichting CRR concreet op de volgende manieren hulp:

  • Vlak bij de grens van Polen en Oekraïne is een tijdelijke opvang locatie ingericht, waar vluchtelingen die op weg zijn naar Nederland opgevangen worden, slaapplaatsen en warm eten krijgen, totdat ze met een bus naar Nederland door kunnen reizen om daar bij gastgezinnen ondergebracht te worden. Op deze manier kunnen we bijdragen aan een georganiseerde en gecoördineerde stroom richting Nederland.

  • In Polen zijn op dit moment zo’n 15 tot 20 vrijwilligers aanwezig om hulp te bieden op verschillende vlakken. Allereerst is er in de hierboven genoemde opvang 24/7 een team aanwezig om de vluchtelingen op te vangen, maar daarnaast is er ook via een Poolse ondernemer een depot ingericht waar hulptransporten uitgeladen worden en vervolgens met Oekraïense chauffeurs ook daadwerkelijk Oekraïne in getransporteerd worden.

  • In Nederland worden allerlei acties georganiseerd om goederen en/of geld in te zamelen. Vanuit onze opslag in Nieuw-Lekkerland coördineren we deze acties en tegelijkertijd zijn we bezig met het leggen van contacten met transporteurs en organisaties in Nederland én Oekraïne om hulptransporten te organiseren die naar de buurlanden of rechtstreeks Oekraïne in gaan.

Kom in actie!

 

Maar wat kun jij doen? Naast alle hartverwarmende acties en donaties die we in de afgelopen weken binnen zagen komen, blijft er altijd ruimte voor meer. De hulp is heel hard nodig! Concreet kun je het volgende doen:

  • Organiseer een actie om goederen of geld in te zamelen. – Kijk daarbij goed naar de flyer onderaan deze pagina, dat zijn de goederen waar we op focussen en waarmee we op dit moment de beste noodhulp kunnen bieden aan alle mensen die op de vlucht zijn. Als je een actie wilt gaan houden, stuur dan even een mailtje naar: gertjan@stichtingcrr.nl om te overleggen wat de beste aanpak is.

  • Kom helpen in onze opslag in Nieuw-Lekkerland! – Door de enorme toestroom aan goederen ligt er heel veel werk te wachten om aangepakt te worden en daarbij kunnen we heel goed extra helpende handjes gebruiken. Stuur een mail naar erika@stichtingcrr.nl om af te stemmen op welke momenten jij het beste kunt komen helpen.

  • Doneer om ons de mogelijkheid te geven gericht in grote hoeveelheden voedsel en hygiëne-items in te kopen. – Doneren kan via de volgende manieren:

  • Ga mee op een crisismissie. – Naast het vele werk wat hier in Nederland te doen is, zijn we ook op zoek naar mensen die voor korte of langere tijd noodhulp willen verlenen in Polen. Stuur bij interesse een mailtje naar: hulpreizen@stichtingcrr.nl.

  • Bid om vrede. – Vrede in Oekraïne, een veilige plaats voor alle mensen die nu op de vlucht zijn. Bid om een spoedig einde van deze oorlog en spoedig herstel van het land!

Aflevermomenten hulpgoederen

 

Gezien de toename in acties om hulpgoederen in te zamelen, hebben we de openingstijden van onze opslag in Nieuw-Lekkerland verruimd. Je bent welkom om spullen in te komen leveren op de volgende momenten:

Maandag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 17:00

Zaterdagochtend tussen 9:00 en 12:00

 

Op deze momenten zijn er vrijwilligers aanwezig om de goederen aan te nemen en meteen te verwerken. Als je graag grote hoeveelheden hulpgoederen wil komen inleveren (bestelbus of meer), neem dan even contact op via: gertjan@stichtingcrr.nl om samen een goed moment af te stemmen.

Inleveren is uiteraard ook mogelijk via ons reguliere inzamelnetwerk. Kijk hiervoor op de pagina: https://www.christianrefugeerelief.com/hulptransporten, om na te gaan of er bij jou in de buurt een inleveradres beschikbaar is.

Inzamelingsactie Oekraïne inzamelflyer voor publicatie vanaf 7-3-22 JPG.jpg