top of page

Noodhulp Oekraïne 

CRR biedt noodhulp in Oekraïne via meerdere partnerorganisaties. Hulp wordt geboden door middel van hulptransporten, lokale inkoop van hulpgoederen, gaarkeukens en noodwoningen. De focus ligt op het oosten van het land. Hulpgoederen worden via lokale netwerken verspreid over gebieden langs de frontlinie, waar dorpjes en steden het zwaarst getroffen zijn. 

Sinds het uitbreken van de oorlog zijn meer dan 200 vrachtwagens met gemiddeld 22,5 ton hulpgoederen verscheept. Ook functioneert CRR als dienstverlener voor kleinere werkgroepen en organisaties en worden krachten gebundeld. 

De insteek is het versterken van lokale kerken en voorzien in goederen die door Oekraïense vrijwilligers verder worden gedistribueerd. 

Kom in actie!

 

Maar wat kun jij doen? Naast alle hartverwarmende acties en donaties die we in de afgelopen weken binnen zagen komen, blijft er altijd ruimte voor meer. De hulp is heel hard nodig! Concreet kun je het volgende doen:

  • Kom helpen in onze opslag in Nieuw-Lekkerland! – Door de enorme toestroom aan goederen ligt er heel veel werk te wachten om aangepakt te worden en daarbij kunnen we heel goed extra helpende handjes gebruiken. Stuur een mail naar gertjan@stichtingcrr.nl om af te stemmen op welke momenten jij het beste kunt komen helpen.

  • Doneer om ons de mogelijkheid te geven gericht in grote hoeveelheden voedsel en hygiëne-items in te kopen. – Doneren kan via de volgende manieren:

  • Bid om vrede. – Vrede in Oekraïne, een veilige plaats voor alle mensen die nu op de vlucht zijn. Bid om een spoedig einde van deze oorlog en spoedig herstel van het land!

Aflevermomenten hulpgoederen

 

Gezien de toename in acties om hulpgoederen in te zamelen, hebben we de openingstijden van onze opslag in Nieuw-Lekkerland verruimd. Je bent welkom om spullen in te komen leveren op de volgende momenten:

Maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00

Zaterdagochtend tussen 9:00 en 12:00

 

Op deze momenten zijn er vrijwilligers aanwezig om de goederen aan te nemen en meteen te verwerken. Als je graag grote hoeveelheden hulpgoederen wil komen inleveren (bestelbus of meer), neem dan even contact op via: gertjan@stichtingcrr.nl om samen een goed moment af te stemmen.

Inleveren is uiteraard ook mogelijk via ons reguliere inzamelnetwerk. Kijk hiervoor op de pagina: https://www.christianrefugeerelief.com/hulptransporten, om na te gaan of er bij jou in de buurt een inleveradres beschikbaar is.

bottom of page