top of page

Safe place for women (afgerond)

In het najaar van 2019 zijn we geconfronteerd met het enorme leed van alleenreizende vrouwen met kinderen. In en rondom het kamp verblijven momenteel zo'n 1000 alleenreizende vrouwen en daarbij nog de kinderen. Deze vrouwen horen een veilige plek binnen het kamp Moria te krijgen. Binnen kamp Moria zijn beveiligde secties waar plaatsen zijn voor de opvang van vrouwen. Op dit moment heeft sectie C,D en E plek voor zo'n 650 vrouwen. Het kampmanagement doet hier zijn uiterste best voor maar er zijn helaas geen oplossingen om deze capaciteit te verhogen.

 

Om hierbij te helpen is het project "Safe place for women" gestart.

 

Het project:

Het project is gericht op het creëren van meer plekken in het kamp Moria waar alleenstaande vrouwen en kinderen kunnen verblijven. Met dit project worden er zo'n 150 tot 200 extra veilige plekken gecreëerd. Begin februari 2020 is een bouwgroep afgereisd naar Lesbos om dit project uit te voeren binnen kamp Moria.

 

Begroting voor het project:

Dit project is begroot op zo'n €35.000 euro. De kosten hiervoor gaan naar: levelen van de grond, pallets om de vloer op hoogte te bouwen, houten grondplaten, constructiematerialen, ramen, ventilatiemateriaal en stapelbedden. Het project is inmiddels succesvol afgerond.

 

Onderaan deze pagina vind je de bouwtekening van dit project.

 

Projectleiding:

De spil in dit project is Rien de Jong. Rien is al sinds langere tijd verbonden aan CRR en is de spil in de grote projecten rondom de verbetering van de leefomgeving van de vluchtelingen in de kampen. Luister hier het interview van Rien in het programma Spijkers met koppen op NPO Radio 2.

 

Samenwerkingspartners:

Dit project is samen met onze partners Watershed Foundation en EuroRelief uitgevoerd. Alle benodigde materialen zijn lokaal aangeschaft zodat we tegelijk de lokale Griekse economie steunen die het ook zwaar heeft in deze vluchtelingencrisis.

Safe_place_for_women.jpg
EuroRelief-Logo.png
Waterhed.png
bottom of page