top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

1e vrijwilligersblog vanuit Athene

Een eerste blog van de eerste vrijwilligersgroep vanuit Athene!


De afgelopen 3 weken (Bart iets korter) hebben deze mensen hun tijd en energie ingezet om mee te helpen in het CRR project en werd een helpende hand geboden bij diverse andere projecten.

Het was mooi te zien hoe jullie als team het kantoor in de loods gebouwd hebben (post hierover volgt) en hoe groot jullie doorzettingsvermogen met de voedseldistributie in Ritsona kamp was. Het waren soms ontzettend warme dagen en soms waren er teleurstellingen wanneer planning anders verliep dan we verwachtte. Desondanks hebben we voor veel mensen het verschil kunnen maken!

Wij, André en Jacolien in Athene, willen jullie ontzettend bedanken voor jullie flexibiliteit, motivatie, geduld en harde werk de afgelopen tijd!


Een persoonlijk verhaal -geschreven door Gerinda-, geeft een inkijkje van hun werkzaamheden.

Onze 3 weken vrijwilligerswerk zit er al bijna weer op. Op 24 juli begonnen wij (Bart (19), Marinus (20), Benjamin (22), Annemijn (20) en Gerinda (19)) vol enthousiasme met verschillende werkzaamheden in en rondom het warehouse in Athene.

Het werk wat wij deden is erg divers. We zijn verschillende keren naar de gaarkeuken geweest, hier worden maaltijden voorbereid voor de vluchtelingen, verslaafden, dak- en thuislozen. Deze gingen we vervolgens uitdelen in de straten van Athene. Ook hielpen wij met de distributie van diverse levensmiddelen. Dit houdt in dat we de bus volladen met spullen vanuit het warehouse en dit wegbrengen naar verschillende kleine organisaties in Athene.

Elke dag is anders en dat maakt het erg leuk. Zo hebben we ook hulp geboden aan lokale Grieken tijdens de bosbranden rond Athene door spullen te geven aan geëvacueerde mensen en slaapplekken te creëren. Zo zie je maar onze werkzaamheden zijn erg divers.

Voordat we vertrokken naar Griekenland hebben we ruim 100 sloffen gebakken en hiermee een flinke som geld opgehaald. Dit hebben wij besteed aan verschillende projecten in Athene. In de gaarkeuken hebben ze een goed werkende koelkast gekregen, een ander project die een schoolproject heeft voor vluchteling kinderen, hebben er een printer en whiteboards bij. Zo kunnen ze hun werk goed uitvoeren.59 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page