top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

ACTIE | Veiling voor Lesbos!

Nina de Groot is in 2020 op Lesbos geweest om de handen uit de mouwen te steken. Thuisgekomen in Nederland heeft het haar niet losgelaten en stak ze wederom haar handen uit de mouwen. Vanuit haar patisserieopleiding bedacht Nina een actie om geld op te halen voor de mensen op de vlucht, die op Lesbos verblijven. Een veilingactie waar IEDEREEN aan mee kan doen werd het plan.


Een chocoladeshowstuk waarin knap typerende eigenschappen zoals een rubberboot, tent, waslijn, golven en zwemvesten verwerkt zijn gaat geveild worden zodat, vanuit het thema waar Nina voor koos, letterlijk en directe hulp geboden kan worden door CRR. De opbrengst van deze veiling wordt besteed aan het inkopen van hygiëne artikelen zoals shampoo, zeep, tandpasta, luiers, billendoekjes, etc., etc.


Nina schrijft zelf:

''In januari 2020 ben ik met een groep van 7 vrouwen waaronder wat familieleden naar Lesbos gegaan. Om daar een week te kunnen ‘helpen’, iets te kunnen doen. We hielpen in het kamp kara tepe, waar de kwetsbare mensen leven denk aan groter gezinnen, alleen reizende jongeren of oudere. We deelden ontbijtjes uit, verzorgde activiteiten voor kinderen, maakten pakketten gereed voor uitdeelacties en waren elke dag aanwezig bij activiteiten in het kampus zoals; sport, de barbershop en de beautysalon. Het was een goede week waarin we veel verschillende dingen hebben gedaan en meegemaakt. Het was fijn dat we iets konden doen.


Datzelfde najaar startte ik met de patisserieopleiding waar we voor ons examen een thema mochten kiezen. Ik koos voor ‘de vluchtelingen op Lesbos’. Voor het examen heb ik een chocolade showstuk gemaakt, dat geheel eetbaar is en uiteindelijk bijdraagt aan de situatie op Lesbos.''


Iedereen kan meedoen en kans maken op dit prachtige chocolade showstuk.


Meedoen kan door:

  1. Een donatie te doen via https://doneren.christianrefugeerelief.com/

  2. De hoogte van jouw donatie bepaal je zelf!

  3. Je persoonlijke gegevens in te vullen

  4. LET OP: noteer bij ''Bericht'': Veilingactie

  5. Zodra jouw donatie is afgerond sta je op de lijst met deelnemers

(Liever via een (open) betaalverzoek meedoen? Ook dat kan geregeld worden!

Stuur ons hiervoor een berichtje via de website of social media.)


De WINNAAR van het chocoladeshowstuk wordt vrijdag 25 juni bekend gemaakt via onze social media kanalen!


De gelukkige winnaar een prachtig chocoladeshowstuk van circa 40KG chocolade, wij een donatie om ons werk in Griekenland vol te kunnen houden. Wij zijn enthousiast! Doe je mee?372 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page