top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

ACTIEDAG | Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in actie

Op initiatief van Waardlanden en samen met 3 andere hulporganisaties die actief zijn in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houden we 28 december 2022 samen een actiedag voor Oekraïne. Op deze dag kunnen bewoners tussen 12:00 en 19:00 goederen inleveren op zeven verschillende locaties.


Naast goederen inleveren op één van de punten die in de post te zien zijn, kun je uiteraard ook geld doneren via: NL74RABO0306 6331 83 t.n.v. Stichting Christian Refugee Relief o.v.v. Actiedag Waardlanden. De opbrengst wordt verdeeld onder de vier organisaties die samenwerken.


Zien we jou ook terug op één van de locaties om spullen in te leveren die zo keihard nodig zijn in Oekraïne?


Tot 28 december!


=====


Steun Oekraïne! - Actiedag 28 december 2022

Hulporganisaties die actief zijn in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houden 28 december 2022 samen een actiedag voor Oekraïne. Op deze woensdag kunnen bewoners tussen 12.00 en 19.00 uur hulpgoederen inleveren op zeven locaties. Deze goederen gaan in januari naar Oekraïne en naar vluchtelingenkampen in de directe buurlanden. Wethouder Piet Vat van de gemeente Molenlanden geeft het officiële startsein voor de actiedag om 12.00 uur op het Kringloopplein aan de Ambachtsweg in Nieuw-Lekkerland.

Door de oorlog hebben miljoenen mensen hun woonplaats moeten verlaten en zitten in opvangkampen. Wie in Oekraïne is gebleven, heeft vaak geen stroom en water. Er is gebrek aan voedsel en medicijnen. Nu de winter, met strenge vorst, is begonnen, hebben de Oekraïners dringend extra hulp nodig. Daarom hebben de vier hulporganisaties de handen ineen geslagen voor een gezamenlijke actie om een zo groot mogelijke opbrengst voor Oekraïne te realiseren.

Goederen In Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn veel vrijwilligers actief voor Oekraïne. Bij de hulporganisaties CRR, GAiN, MeHoRo en SHVVC zorgen bewoners uit de regio voor inzameling van goederen én voor het transport naar Oekraïne. Sommigen brengen de goederen echt tot aan het front. Er zijn al veel transporten geweest, maar de hulporganisaties kunnen nog veel meer hulpgoederen gebruiken. Er is behoefte aan goederen als zout, (bak)olie, suiker, bloem, havermout, rijst, pasta, groente-, vlees- en visconserven, tandpasta, tandenborstels, shampoo en zeep.

De inleverpunten zijn te vinden in:

  • Gorinchem: Boezem 5 - Milieustraat (garage)

  • Hardinxveld-Giessendam: Schrank 10 - Milieustraat

  • Nieuw-Lekkerland: Ambachtsweg 2 - Kringloopplein

  • Groot-Ammers: Transportweg 3 - Ecopark

  • Meerkerk: Energieweg 2 - Parkeerplaats Dier & Tuin

  • Vianen: Langeweg 6b - Bewonersorganisatie Monnikenhof

  • Leerdam: Techniekweg 5 - Parkeerplaats Opnieuw & Co

Geld Mensen die liever geld willen doneren, kunnen dat doen op NL74 RABO 0306 6331 83 t.n.v. Stichting Christian Refugee Relief onder vermelding van Actiedag Waardlanden. De opbrengst wordt gelijkelijk verdeeld over de vier hulporganisaties.

Partners De actiedag is mede mogelijk dankzij de medewerking van Bewonersorganisatie Monnikenhof, CCR, Dier & Tuin, gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden, JCI Gorinchem, Localsignage, Netwerk NV, Opnieuw & Co Leerdam, Waardlanden, Werktalent Gorinchem, e.v.a.
51 weergaven

Comments


bottom of page