top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

BLOG | Chauffeur CRR-hulptransport

Hierbij deel ik graag mijn ervaring over de betrokkenheid bij de stichting CCR en het hulptransport naar Athene dat daaruit voortkwam.


Er leefde al geruime tijd in mijn gedachten de vraag wat ik zou kunnen betekenen voor mijn naaste i.p.v. alleen maar werken en geld verdienen. Deze gedachten heb ik ook gedeeld met drie vrienden waarmee ik regelmatig bij elkaar kom en hiervoor zijn gaan bidden. De volgende morgen zag ik op Facebook een bericht dat werd gedeeld en wat ging over drie vrachtwagens die onderweg waren met hulpgoederen naar het afgebrande kamp Moria in Lesbos. Het nieuws van de brand in Moria en de beelden van de vluchtelingen op het eiland Lesbos hadden mij al enorm geraakt. En nu ineens dat bericht van deze hulptransporten! Het liet mij niet meer los. Ik ben toen op zoek gegaan naar meer info via de website van CRR en heb me erin verdiept.

Op zaterdagmorgen van diezelfde week ben in met kleding naar Nieuw Lekkerland gereden en trof daar Peter. Na de kennismaking kreeg ik te horen wie de hulptransporten organiseerde en ook dat wat heel bijzonder om te horen dat dat een bekende van vroeger voor mij was. Rien uit Schoonrewoerd. In de auto vanuit Nieuw Lekkerland heb ik direct Rien gebeld en hebben we bijgepraat over het verleden. Daarbij kwamen ook mijn beide overleden broers uiteraard ter spraken die allebei bij Rien hebben gewerkt en zich in het verleden bezig hielden met hulptransporten naar Roemenië. Heel bijzonder om zo te ervaren dat we elkaars wegen weer kruisen. Hij gaf daarna direct de tip om een eigen gesponsord transport vanuit mijn gemeente en kennissen in de omgeving van Groot-Ammers op te zetten. In de week erna werd ik al gebeld door hem met de vraag hoe flexibel ik was en of ik al mee kon met een ander transport waarbij nog een chauffeur nodig was. Mijn gezondheid liet het vanwege een flinke hernia toen niet toe om dit te gaan doen en tevens had ik de vakbekwaamheid om te mogen rijden (code-95) met een truck nog niet voor elkaar.

In de tussenliggende periode zijn er diverse initiatieven geweest voor sponsoring van goederen en acties waaronder de succesvolle tulpen actie. In april ben ik op zoek gegaan naar een sponsor voor de truck en de overige kosten om uiteindelijk in de maand juli een transport naar Griekenland te kunnen realiseren. Vanwege het feit dat ik de eigenaren van Van der Vlist Transport persoonlijk ken, heb ik hen in alle vrijmoedigheid benaderd en is er door hen een nieuwe Volvo Truck gehuurd en beschikbaar gesteld.

Daarbij was het een uitdaging om een extra chauffeur te vinden om samen te kunnen gaan, maar Daniel had enkele weken daarvoor een app gehad van Arian met de vraag of er in juli nog een extra chauffeur nodig was voor een transport. Hoe bijzonder wordt alles dan geleid en duidelijk dat we ervoor kunnen gaan. We hebben contact gelegd en enkele dagen later elkaar ontmoet en het klikte meteen tussen ons.

Op woensdag 21 Juli zijn we samen vertrokken naar Athene en inmiddels na een zeer voorspoedige reis met veel indrukken en kilometers weer veilig en wel terug bij onze gezinnen. In dit verhaal vol met ervaringen heb ik persoonlijk heel duidelijk ervaren dat als je de leiding van je leven in Gods handen legt er bijzondere dingen gebeuren vanuit het verleden, in het heden en zeker nog in de toekomst. Dank aan onze God en Vader.
199 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page