top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Blog | Komkommertijd?!

De vakantieperiode is aangebroken. Ongetwijfeld hebben velen reikhalzend uitgekeken naar deze periode. Het is tijd voor ontspanning en opladen. We wensen jou daarom ook een fijne tijd toe!

We willen dit gevoel niet verpesten, maar in deze nieuwsbrief wel graag even stilstaan bij het contrast. Stilstaan bij een ongelijk verdeelde wereld, zowel ver weg als dichtbij. Waar voor velen van ons de komende periode bekend staat als komkommertijd, zien wij de nodige uitdagingen voor ons liggen. Dagelijks worden we geconfronteerd met onrecht, moeilijke omstandigheden en tekorten. Omdat we dit elke dag willen bestrijden staan we voor uitdagingen waar we hulp bij nodig hebben.

Toen enkele weken geleden het schip gezonken is, in Griekse wateren, zijn honderden mensen omgekomen. In een zee met prachtige stranden waar de komende periode met plezier vakantie gevierd wordt. Dit klinkt heftig, maar is de confronterende realiteit. Zoveel eilanden die op Google worden aangeprezen als paradijselijk (en ze zijn ook prachtig!) huisvesten duizenden mannen, vrouwen en kinderen, op de vlucht voor geweld, onderdrukking, ecologische en economische uitzichtloze situaties, enz.

En wat te denken van het voortdurende desastreuze geweld in Oekraïne. Waar de camera’s wegdraaien, de oorlogsstrategie vooral aandacht krijgt en het hulpaanbod drastisch vermindert, groeit de humanitaire ramp met de dag. Mogen we, voor u de caravan heeft aangekoppeld, de koffers heeft ingepakt of reeds vanuit de campingstoel deze mail leest, een extra beroep op u/jou doen? Met uw tiende deel van het vakantiebudget gaan wij deze komkommertijd doorkomen en blijven we volhouden in onze hulpverlening op de tiental locaties waar we vandaag de dag ons beste beentje voorzetten. Voor mensen die honger lijden, voor kinderen zonder toekomstperspectief, voor de (hoog)bejaarden in Oekraïense frontliniegebieden, voor de tieners zonder houvast en de baby’s zonder droge luier. Een tiende van het vakantiebudget, of wat u/jij ook wilt delen. We vragen het, vrijmoedig en in afhankelijkheid. Help je mee? Dankjewel!
32 weergaven

Comments


bottom of page