top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

CRR in Athene | uitbreiding activiteiten!

Athene, de miljoenenstad met zijn tienduizenden vluchtelingen.. De stad waar je niet veel over hoort als het om vluchtelingen gaat, maar waar momenteel schrijnende situaties de realiteit van de dag zijn geworden..

Sinds februari 2021 zijn André en Jacolien in Athene vanuit CRR een project gestart in Athene. Dit doen we in samenwerking met Hellenic Ministries vanuit een loods buiten het centrum van Athene. Nu nog gedeeltelijk in hun loods, vanaf juni krijgen we een prachtig grote loods tot onze eigen beschikking!

Het zijn soms de kleine gebaren die het verschil kunnen maken! Zomaar even de weg wijzen naar een stichting of project die net even wèl de hulp kunnen bieden zoals het geven van babyvoeding, luiers, kleding of gewoon even een versterkende maaltijd. Hier in Athene zijn er onwijs veel vluchtelingen dakloos. Die vallen buiten alle systemen of is er juist geen systeem? Wij zoeken juist die organisaties die hier al lange tijd doen wat ze kunnen door om te kijken naar deze mensen. Soms zomaar vanuit een kelder waar maaltijden worden gemaakt of waar op een verdieping van een oude flat zomaar klassen zijn ontstaan voor en door vluchtelingen.

In de eerste weken ontmoeten we veel organisaties leren we nieuwe projecten kennen en komen we de nood soms letterlijk tegen. Ook hier wachten grote uitdagingen. We zijn dankbaar voor de eerste spullen die we konden delen vanuit Nederland.

Zo hebben we indirect alweer een beetje verschil mogen maken. De eerste pallets met luiers en nieuwe crocs hebben hun weg gevonden in de stad! Volgende week verwachten we weer een 20-tal nieuwe pallets met allerlei soorten goederen.

De hulpvraag stijgt soms met de dag. En daarom zijn we op zoek naar versterking! Mensen die van aanpakken weten en graag hun energie geven voor de ander. Geen betaalde baan, gewoon vrijwillig, maar met garantie op ervaringen die je nooit meer vergeet. Jij kan het verschil maken! Kijk hiervoor verder op https://www.christianrefugeerelief.com/athene29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page