top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

CRR missie 63 | Athene blog

Afgelopen dinsdag was het zover: we vertrokken met een onbekend groepje van 5 personen naar Athene, met als doel André en Jacolien te gaan helpen in het warehouse.


Je wordt al snel een wat hechtere groep, omdat je dezelfde missie hebt.

Wel heb je altijd een aantal dagen nodig om elkaar wat beter te leren kennen; maar dat gaat vanzelf! Er wordt wat afgepraat, er worden grapjes gemaakt wat natuurlijk altijd goed is voor de sfeer 😉. Maar de sfeer zat er vanaf het begin al goed in!


Ik denk dat ik voor ons allemaal kan spreken: we zijn naar Athene gekomen omdat we wat willen doen voor de mensen die zijn gevlucht van huis en haard en dus thuis- en dakloos zijn geworden. Het raakt ons en we willen er samen met anderen aan bijdragen dat een aantal van deze grote groep mensen worden voorzien van belangrijke levensbehoeften. Daarom hebben we ons aangemeld voor het project in Athene waar André en Jacolien een mooi project hebben neergezet!


We hebben het idee dat we hier al een week zijn, omdat we al zoveel hebben gedaan!

We nemen jullie een beetje mee in onze dagen die we alweer achter de rug hebben.

In het warehouse starten we vaak in de ochtend met het maken van pakketten van voedsel, kleding, luiers en hygieneartikelen etc, dit wordt in de bussen geladen en door ons naar verschillende organisaties en projecten in Athene gebracht. Ook hebben we met elkaar al heel wat kleding en schoenen uitgesorteerd. Dat sorteren gaat op zomer/winterkleding, man/vrouw/kind en dan worden de broeken, truien, t-shirts met lange of korte mouw in speciale dozen gedaan en weer opgeruimd in het warehouse.


Afgelopen dagen hebben we bij veel organisaties spullen afgeleverd. De mensen ontvangen dit echt met dankbaarheid! Een aantal van deze organisaties deelden met ons wat ze deden en vertelden ons het hoe en waarom. Gisterenavond hebben we ons als groep verdeeld over 2 projecten. Deze 2 projecten raakten in ons hart.

Een groepje deelde warm eten uit op straat onder de alcohol- en drugsverslaafden.

Deze mensen zijn vaak bij elkaar te vinden op verschillende locaties.

Een andere groep zocht de thuis- en daklozen op die op verschillende plekken in de stad bivakkeerden in afgelegen hoeken.

Daar hadden ze dan hun eigen “tentdoeken” (plastic zeilen) heel provisorisch tegen wanden aan gemaakt, zodat ze een klein beetje bescherming hadden tegen de wind en regen.

Voor hen hadden we (van de giften die zijn ontvangen voor deze reis) sandwiches gemaakt en bananen gekocht.

Dit hebben we samen met sokken en poncho’s uitgedeeld aan een groep van ongeveer 55 mensen.


Vandaag zullen we in de middag een truck lossen in het warehouse.

Daarvan zal er gelijk 1000 kilo aardappelen en andere dozen naar de stad naar verschillende organisaties worden gebracht.


Zo zien we uit naar wat we komende dagen met elkaar gaan doen, elke dag is het weer een verrassing wat ons te doen staat.


We hebben respect voor André en Jacolien die veel flexibiliteit nodig hebben om dit werk te kunnen doen.

Want als voorbeeld: we kwamen donderdag terug van een paar aflever adresjes in de stad en toen waren een aantal gedeeltes in het warehouse nat van de regen.

Het dak had op bepaalde plekken de regen doorgelaten..😔

Dat was echt een tegenvaller en er moet dan gelijk worden gehandeld.

Zo gaat dat dag in dag uit: er is een planning, maar met regelmaat loopt het anders en daar moet je wel op kunnen handelen.

Daar gaan André en Jacolien goed mee om! (hoewel we natuurlijk niet in hun hart kunnen kijken wat dit echt met ze doet..)


Anneleen is hier ook als extra kracht en “taxidriver” dus willen we even het volgende aan André Jacolien en Anneleen kwijt: jullie zijn echte toppers!!

We vinden het fijn dat we deze 2 weken jullie kunnen helpen!😃


Geschreven door:

Jan en Jolanda, Ronald en Ineke en Susan170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page