top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

DONEER | Waterschoenen actie voor Lesbos

In de gesprekken die we voeren met onze partners ter plekke wordt besproken wat de actuele nood is op het gebied van hulpgoederen. Er is altijd nood op het gebied van de primaire basisbehoefte zoals kleding, hygiëne en menswaardige opvang. Daarnaast worden ook actuele problemen besproken waarin we samen zoeken naar oplossingen.

Zo werd in voorbereiding op het Lesbos-transport, (welke morgen geladen wordt) de volgende situatie aan ons voorgelegd. Door de ligging van het kamp en de Griekse zomerse temperaturen zoeken veel mensen verkoeling in de zee. Echter, door de grote aanwezigheid van zee-egels zien medische ngo’s een groeiend aantal patiënten met verwondingen. Naast dat contact met zee-egels uitermate pijnlijk kan zijn is het risico op infectie vanwege de onhygiënische omstandigheden binnen het kamp groot.

De ‘’eenvoudige’’ oplossing lag binnen handbereik. Door te voorzien in goede zwemschoenen wordt het risico vele malen kleiner. Minder ‘’zee-egelgewonden’’ waardoor er binnen de medische posten meer aandacht gegeven kan worden aan andere medische situaties.

In voorbereiding op het hulptransport voor Lesbos is de uitdaging aangegaan om 5000 paar waterschoenen te organiseren. Geschikt voor peuters tot volwassenen. Voor ons, naast de inzet op het gebied van primaire hulpgoederen, een flinke (financiële) uitdaging. Omdat deze actie letterlijk als medische preventie uitpakt hebben we de samenwerking gezocht met onze gewaardeerde partner Stichting Bootvluchteling. Dankzij deze samenwerking hebben we de stap gezet om goede waterschoenen in de juiste maten in te kopen.

Naast de investeringen vanuit CRR in luiers, hygiëne artikelen en andere benodigdheden alsnog een uitdagende extra inzet omdat deze waterschoenenactie ongeveer € 20.000,- heeft gekost. En daarom vragen we jouw hulp!

Wil jij direct een bijdrage leveren aan deze waterschoenenactie? Doneer via deze betaallink : https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/... (bedrag vrij in te vullen!) Doneren kan natuurlijk ook via https://doneren.christianrefugeerelief.com/

Met jouw donatie draag je direct bij aan de waterschoenendistributie die door Eurorelief wordt opgezet binnen enkele weken na aankomst van het hulptransport. Dankjewel!

Foto - Charlie v.d. Zwaard


45 weergaven

Comments


bottom of page