top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Griekenland I Bosbranden

De afgelopen dagen woeden er al grote bosbranden door Griekenland heen. Momenteel zijn er nog tientallen branden die bestreden worden. Ook in de regio Athene zijn diverse branden die momenteel nog altijd niet onder controle zijn. De gevolgen zijn groot. Diverse woonwijken een aantal kilometer buiten Athene zijn inmiddels al geëvacueerd. Mensen raken hun huis en/of business kwijt. Ook de stad Athene ondervindt veel last van rook, as-deeltjes en uitval van elektra. Samen met de hittegolf maakt dit het moeilijk voor iedereen die hier woont.

Het CRR-vrijwilligers team in Athene heeft zich ingezet ten noorden van Athene in de regio rond Limnia om samen met een team van R4R evacuees slaapplekken aan te bieden in een schoolgebouw. We zijn dankbaar dat we op dit moment ook een kleine bijdrage kunnen leveren aan de lokale Griekse gemeenschap door geven van noodhulp in de vorm van voedsel, water en het uitdelen van hygiëne pakketten.

Het vluchtelingenkamp Malakassa is ontruimd vanwege de branden die dichtbij kwamen, de mensen vanuit dit kamp zijn naar kamp Ritsona gebracht. Vandaag, zaterdag 7 augustus is het team van CRR om hulp gevraagd voor een hygiëne en voedseldistributie aan alle mensen die in kamp Ritsona erbij gekomen zijn.

Met ons team gaat het goed, zelf wonen we bijna allemaal in wijken aan de andere kant van Athene en zien we alleen de rookwolken op grote hoogte voorbij komen.

We denken aan alle brandweerlieden die onvermoeid doorstrijden en bidden voor allen die in deze tragische omstandigheden hun thuis kwijtraken. Daar waar we kunnen zullen we lokaal gericht onze hulp aanbieden. Bidden jullie mee voor Griekenland?17 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page