top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

HULPREIZEN IN CORONATIJD

Landen gaan weer op groen, maatregelen worden losgelaten, vakantieperioden breken weer aan en onze hulpreizen gaan onverminderd door.

Onverminderd omdat hier voor ons nooit een stop op heeft gezeten. Toen in maart 2021 de wereld op slot ging vanwege de pandemie, hebben we wel flink gezocht naar; hoe nu verder. Alle beperkingen en maatregelen gaven voldoende argumenten om een pauze in te lassen. Alleen waren we er van overtuigd dat hulpverlening onder mensen op de vlucht door moest blijven gaan.

Om risico’s te minimaliseren, de veiligheid van de mensen in de opvangkampen te waarborgen en alle maatregelen op te volgen, zijn er (voor ons doen) long-term reizen opgezet. Minimaal 6 weken, waarvan de eerste 14 dagen strikte quarantaine. Dankbaar genoeg bleken er vele harten bereidt te zijn om voor langere tijd van huis te zijn. Door deze gezondheidscrisis heen bleven er mensen bereidt op Lesbos de handen uit de mouwen te steken. Na een eerste aantal langere missies werden met allerlei extra veiligheidsmaatregelen kortere periodes weer mogelijk. Hier was weer een andere doelgroep voor te vinden.

Ondertussen zijn we 1/1,5 jaar verder en zijn er vanaf het startpunt van de coronacrisis, maart vorig jaar, tot en met juli 2021 in totaal 27 missies/groepsreizen geweest met 136 vrijwilligers. Volgende maand heeft CRR teams vrijwilligers op Lesbos, Samos, Chios én Athene. En hier zijn we mega dankbaar voor. Dat er zoveel lieve mannen en vrouwen hun tijd en energie geven door een helpende hand te bieden onder de duizenden mannen, vrouwen en kinderen. Helpen gebeurt door te voorzien in alledaagse benodigdheden zoals kleding, hygiëne, luiers maar niet minder door gewoon aanwezig te zijn en om te zien naar de gezichten achter de stikker vluchteling. Omdat achter ieder nummer, begrip of frame een mens met een persoonlijk levensverhaal schuilgaat.

Noodhulp blijft nodig. Daarom blijven we ons ook inzetten voor de juiste hulpgoederen voor de 5 bestemmingen waar CRR hulptransport naar toe stuurt. En nog steeds sturen we mensen op missie. Om lichtjes te laten schijnen in de duisternis. Warmte te geven op de kille plekken.

We blijven doorgaan. Voor de duizenden ongeziene en ongehoorde mensen die huis en haard verlaten hebben om allerlei redenen. Wil jij jouw steentje bijdragen door een donatie, mee op missie, praktisch in Nederland meehelpen met onze missie of heb je goede ideeën of feedback, laat het ons weten. Check de site, stuur een mailtje, een whatsapp berichtje, etc. Love to hear from you! Alleen samen krijgen we de situatie aan de randen van Europa onder de aandacht!

CRR team Lesbos JUNI 2021
CRR team Chios JULI 2021


90 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page