top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

“In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen” ~ Johannes 14:2 HSV

In april 2022 trokken Russische troepen zich terug uit stadjes rondom Kiev, vele sporen van verderf en vernieling achterlatend. Duizenden woningen moesten hersteld worden, aan tijdelijke huisvesting was grote behoefte. Bovenstaande tekst en de ellende in die periode vormen de basis waaruit onze partnerorganisatie Церква "Дім Батька" (Father's House) is ontstaan.


Ruim een jaar en 218 huisjes verder wordt er ook gezocht naar locaties buiten Kiev waar grote behoefte is aan noodwoningen. Na een ontmoeting in juni dit jaar werd ons duidelijk dat we met deze partner een groot verschil kunnen maken in het leven van Oekraïners die hun huizen verloren hebben.


Vorige week werd het eerste huisje wat via CRR gesponsord is geplaatst bij Lydia. Lydia ontmoetten we begin van dit jaar al, haar verhaal over beschietingen, leven in een schuilkelder en het verlies van haar man brak ons hart. (Kijk haar verhaal terug via: https://rb.gy/fg7b3 )


En nu hoeft ze dus niet meer van buurvrouw naar buurvrouw te verhuizen totdat de volgende haar weer zat is, maar heeft ze een eigen plek in haar eigen tuin. ‘God bestaat dus tóch en ziet ook mij’, zoals ze het zelf omschreef.


Hier stopt het niet, want we zijn ervan overtuigd dat dit project verder moet blijven gaan! Samen met Father’s House is de intentie uitgesproken om in het zwaar getroffen gebied rondom Cherson verder te gaan met het plaatsen van noodwoningen.

15 weergaven
bottom of page