top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Kerst 2020 - Een STEM in de donkere nacht✨

Kerst 2020 - Een STEM in de donkere nacht✨


Nog even en we vieren Kerst. En wat een vreemde omstandigheden. Een lockdown, maximaal zoveel mensen mogen ontvangen, misschien wel een kerst in eenzaamheid in het vooruitzicht. Daarnaast zijn de weersomstandigheden maar somber en regenachtig.. terwijl we ieder jaar weer hopen dat het een witte Kerst wordt. Natuurlijk zijn er genoeg zorgen op persoonlijk vlak, als vader of moeder, opa of oma in het ziekenhuis ligt, eenzame ouderen met kerst nog eenzamer zijn, we zo verlangen naar ontmoeting met vrienden en familie..


Genoeg om ons zorgen over te maken.

En toch, we hebben het goed in Nederland. Heel goed.


Tussen onze zorgen door willen we jou iets vragen. We hebben je hulp nodig. Juist nu, in deze tijd van Advent, in deze tijd van saamhorigheid, liefde, warmte, familie, kerstmaaltijden, ook nu het dit jaar anders is dan voorheen. Dan nog, het gevoel van Kerst is hetzelfde. En daarom juist nu een oproep. Om je stem te laten horen voor hen die niet gehoord worden.


🆘📣 De mensen op Lesbos hebben meer stemmen nodig. Meer stemmen die roepen dat nog een Kerst op deze manier beschamend is. Schandalig. De regen op Lesbos zorgt voor een catastrofe. De winterperiode baart ons en alle hulporganisaties ter plekke grote zorgen. Alle goede inzet met distributies van winterkleding, warmwater kruiken, extra tentzeilen en het graven van afvoergeulen, het is allemaal keihard nodig, maar niet de oplossing. Keihard nodig is het wel omdat dit de middelen zijn waar de mensen nog enigszins mee geholpen zijn. Een jas voor de wind en een deken voor de kou, een warme kruik voor de baby die daardoor eindelijk weer een nacht slaapt en de oude man die met nog een extra kruik de pijn van de reuma wat kan verzachten.


Allemaal nodig, we blijven daar ook mee doorgaan. MAAR: Deze komende kerstdagen willen we vragen of je een stem wilt zijn door het delen van dit bericht. Massaal, en als het even kan met jou persoonlijke bericht erbij.


👉 Een persoonlijk protestbericht aan de politieke leiders; dat er WEER een Kerst ''gevierd'' moet worden op Lesbos maar ook op Chios, Samos, in Athene. Letterlijk in de bagger, in een lekkende zomertent, angst voor seksueel misbruik, onderkoeling en suïcidale neigingen.


👉 Voor de mensen die in deze kampen verblijven een boodschap van liefde en licht. Dat je een stem wilt zijn en aan deze mensen denkt, voor ze bidt, bijdraagt aan het protest en het ook niet normaal vindt dat ze in deze omstandigheden moeten overleven.


Er is zoveel draagkracht voor permanente oplossingen, waardige opvang en een humane begeleiding voor de getraumatiseerde mensen. Omdat het mensen zijn, van vlees en bloed, zoals jij en ik. We spreken hier niet over vluchtelingen maar over mensen. Mensen op de vlucht.


Spreek jij je uit? Doe je mee?🙌


Deel, reageer, protesteer, deel je liefde en licht!💕🙏240 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page