top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Lesbos I Rechtszaak tegen hulpverleners?!

Ja, je leest het goed. Vandaag is er de rechtszaak hervat tegen een groep van 24 hulpverleners die rond 2016/2017 zijn aangeklaagd voor spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. En dit allemaal omdat ze mensen op de vlucht hielpen aan warme dekens, eten en drinken en een arm om de schouders.

Onder hen is onder andere Sara Mardini, een van de hoofdpersonen uit de indrukwekkende film The Swimmers. Sara, die na haar eigen vlucht uit Syrië, terugging naar Lesbos om medemensen te helpen. Ook Pieter Wittenberg is een van de gedaagde personen in deze zaak. Pieter: “En als ik dan in de gevangenis beland, dan zij dat zo. Het zou volkomen absurd en onterecht zijn, maar dat is dan hún probleem. Maar mijn vrouw en anderen om mij heen maken zich wél zorgen, en dat doet mij veel pijn.”

Wordt het helpen van mensen illegaal? Mogelijke straffen tot 25 jaar cel... en waarom? Door het tonen van compassie? Om hulpverleners angst aan te jagen en vrijwilligerswerk aan banden te leggen?

Zoals het er nu uitziet wordt de zaak a.s. vrijdag vervolgd in de rechtbank op Lesbos.

EenVandaag besteedde 9 januari aandacht aan deze rechtszaak, dit is terug te zien via: https://eenvandaag.avrotros.nl/.../mogelijk-25-jaar.../

We bidden voor gerechtigheid! Bid je mee? In gedachte zijn we bij de betrokken hulpverleners.90 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page