top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Lesbos | Rubb Halls project

In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan een van de grootste projecten van Eurorelief. Binnen 4 zogenaamde Rubb Halls zijn kamers gemaakt waar alleenstaande vrouwen en gezinnen gehuisvest zullen worden. In plaats van allemaal in 1 grote ruimte zijn er nu 18 kamers van circa 14 m2 gebouwd.


We zijn dankbaar dat we als stichting praktisch hebben kunnen bijdragen aan de verbetering van de leefomstandigheden in kamp Mavrovouni. CRR ondersteunt dit project financieel en met vrijwilligers. Zo is er een bouwteam samengesteld i.s.m. Global Aid Network - GAiN Holland die heeft meegewerkt aan dit project. De vrijwilligers zijn naar Lesbos gekomen volgens vastgestelde (COVID) procedure inclusief test! Financieel zijn de eerste hallen, alle gereedschappen en een deel van de grote hoeveelheid schroeven door CRR gefinancierd.


Dit project begon met een eerste hal die ons team heeft ingedeeld, als proef. Na diverse overleggen met officiële instanties is de huidige bouwmethode vastgesteld. Hiermee voldoet dit project ook aan de veiligheidseisen van de Griekse overheid. De ruimtes zijn geïsoleerd, hebben stopcontacten, vloerbedekking, bedden en matrassen!


Naast het dankbare feit dat vele gezinnen en vrouwen nu een betere plek met meer privacy krijgen is het bijzonder mooi om te benoemen dat er met dit project meer dan 20 resident volunteers (mensen uit het kamp zelf) hebben meegewerkt. Er is zoveel talent aanwezig, mooi om de ontwikkeling hierin te zien. Schouder aan schouder!


95 weergaven
bottom of page