top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

LET’S CREATE A WAVE OF HOPE | DECEMBER INZAMELING

Bijgewerkt op: 13 dec. 2022

De maand december is aangebroken. De laatste maand van het jaar waarin samenzijn, warmte en licht centraal staan. De agenda’s stromen vol met kerstvieringen, concerten, etentjes met familie en vrienden en eindejaarsborrels. Het werk wordt afgerond, de balans wordt opgemaakt en met het afronden van de zwarte pietendiscussie staat de vuurwerkdiscussie in de steigers.


DECEMBER INZAMELING | de focus verleggen, dat is waar we op inzetten. Omdat de ingevallen winter het leven van de Oekraïners op alle fronten zoveel meer uitdagender maakt. Er is dringend meer hulp nodig. En daarom willen we een KONVOOI opzetten: een colonne van vrachtwagens vol hulpgoederen. Hoeveel vrachtwagens het gaan worden, hangt af van hoe deze actie gaat lopen.


WAT GAAN WE INZAMELEN | om heel Nederland in 2022 nog 1 keer in beweging te krijgen hebben we een eenvoudig lijstje opgesteld, met de absolute topprioriteiten! Samengesteld met onze Oekraïense partners.


1. Jouw kerstpakket; 2. Een (ingepakt) cadeautje voor een Oekraïens kindje 3. Ingeblikt voedsel (vlees, vis, soep) 4. Slaapzakken / dekens 5. Geld voor transport en inkoop (o.a. generatoren)


WIL JIJ INZAMELPUNT ZIJN DEZE ACTIE?

We hebben bewust nog niet vooraf een oproep gedaan aan het inzamelnetwerk van het afgelopen jaar. We beginnen op nul. En deze actie is van jou. Geen draaiboek of spelregels, helemaal zoals jij het wil. Samen met je straat, kerk, vereniging, school of vrienden.


Wil jij meedoen? Mail ons jouw aanmelding + adresgegevens. Dit gebruiken we om de Google Maps kaart te vullen en om de zoveel tijd te delen, om te laten zien waar in Nederland actie gevoerd wordt. Daarnaast wordt er een flyer ontwikkeld die je dan kunt gaan verspreiden binnen jouw netwerk.


SAMEN kunnen we het verschil maken voor duizenden mensen. Door heel praktisch aan de slag te gaan. Doe je mee?


Download de inzameling flyer

CRR flyer inzameling konvooi 2022
.pdf
Download PDF • 1.70MBExtra informatie en toelichting:

Voor deze inzamelingsactie is geen uitgestippeld stappenplan of specifiek promotiemateriaal. Deze actie is low-budget/low-profile. Als jij ons jouw JA-woord geeft, hopen we dat je ook zelf jouw directe omgeving weet te mobiliseren om bij jou een van de 5 te komen brengen.


We hopen dat je alles wat je binnenkrijgt bij ons in Nieuw-Lekkerland wilt komen brengen. Dit kan alle dagen van de week (behalve zondag). Is dit echt een hele grote uitdaging voor je en krijg je binnen jouw netwerk niemand gevonden die voor jou wilt rijden, stuur ons dan een berichtje via info@stichtingcrr.nl . Dan zoeken we samen naar de oplossing.


Er is geen gerichte startdatum. We gaan voor de hele maand december máár hopen dat het zo hard gaat dat we tussen Kerst en Oud & Nieuw de eerste vrachtwagens kunnen gaan laden.


Overige toelichting & uitleg

In contact met onze partners in Oekraïne hebben we het idee van een hulptransporten konvooi gedeeld, en zijn we samen tot deze focus gekomen. Een korte toelichting: Vaak zijn werknemers aan het einde van het jaar gul om de werknemer te bedanken. Een traditioneel kerstpakket is voor velen dan ook niet onbekend. Misschien iets waar je al lang naar uit kijkt. Misschien ook wel iets wat je in de voorraadkast zet en volgend jaar weer vervangt voor het kerstpakket wat je over een jaar weer krijgt. Doneer jouw kerstpakket aan iemand in Oekraïne!


Om extra om te zien naar de kinderen in Oekraïne willen we proberen om zoveel mogelijk KERSTCADEAUS voor kinderen te verzamelen. Om net dat beetje extra te bieden. Niet alleen de primaire levensbehoefte maar ook persoonlijke aandacht.


Voedsel en slaapzakken: Rondom GROUND ZERO, zoals de frontlinie genoemd wordt, brengen (vrijwilliger) hulpverleners noodhulp. In grote delen van Oekraïne draait de economie door maar hoe dichter bij de frontlinie, hoe meer gebrek geleden wordt. Wij willen onze partners een boost geven door een grote voorraad lang(er) houdbaar voedsel te leveren. Ingeblikt voedsel is een van de meest gevraagde items. Daarnaast zorgt de ingevallen winter voor bitterkoude dagen en nachten. Een extra deken of slaapzak is daarbij geen overbodige luxe.


Doneer geld: hiermee kunnen we antwoord geven op de generatoren-vragen die we (steeds meer!) krijgen. Om huishoudens warm te houden, kerken te laten draaien maar ook ten bate van militaire eenheden. De eerste generatoren zijn ingezet en vertrekken binnenkort naar de frontlinie. Omdat we niet lukraak generatoren willen kopen gaan we het niet fysiek inzamelen, maar willen we wel gericht antwoord geven op de vragen die we krijgen en vervolgens inkopen met jouw donatie.


Om het konvooi te laten rijden is ook geld nodig. Dit bekostigen we ook van de donaties die we ontvangen voor de noodhulp in Oekraïne. Een essentieel onderdeel van de kosten die we maken.


Naast transportkosten en generatoren kunnen we met donaties in geld ook andere benodigdheden inkopen. Met onze inkoopkanalen kunnen we grote hoeveelheden voedsel tegen hele scherpe prijzen inkopen.


We krijgen via inzamelpunten regelmatig de vraag wat beter is: geld zelf inzetten bij de lokale supermarkt of doorgeven aan CRR? Ons antwoord hierop:


Met onze inkoopkanalen kunnen we grotere volumes voor scherpe tarieven inkopen. Dit doen we dan ook niet via lokale supermarkten of handelaars maar via grotere ketens. Bij fabrikanten en importeurs van goederen. Dit is altijd (fors) goedkoper dan via de lokale supermarkt. Tegelijkertijd hechten we heel veel waarde aan de betrokkenheid en inzet van onze achterban. We begrijpen het ook heel goed dat je de donaties in geld zelf om wilt zetten door bij de supermarkt een boodschappenkar vol af te reken. Omdat je daarmee persoonlijk kunt laten zien aan je familie en vrienden, wat er met het geld gebeurt. Onze voorkeur gaat uit naar het ontvangen van de geldelijke donaties zodat wij daarvan kunnen inkopen. We stellen dit echter niet als eis, je bent er vrij in om de keuze te maken. Je kunt het geld aan ons doorgeven door de actie-QR of via de site. Of je koopt er zelf van in.


678 weergaven

Comentarios


bottom of page