top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Luiersvoorlesbos.nl | afsluiting actie

André en Rineke Gerritsen vertellen over hoe de actie luiersvoorlesbos.nl opgezet werd en wat dit heeft losgemaakt in heel Nederland!


''Er was brand in het vluchtelingenkamp, september 2020. En het wás er al zo’n drama. Allerlei hartverscheurende verhalen bereiken ons. Ik zet dan de radio uit of ik klik weg. Het lukt me niet om er onbewogen naar te luisteren. Telkens weer al die ellende. Stel je voor: ontheemd, in een gammel bootje die zee over, in een overvol kamp, een trauma en dan óók nog de zorg voor de basisbehoeften van je kind.


Toen we bedachten dat we luiers gingen inzamelen, hadden we geen idee wat we konden verwachten. We wisten niet hoeveel reacties er op zouden komen en ook niet hoeveel tijd we ermee bezig zouden zijn. We baden of onze God wilde geven dat er bewogenheid zou zijn en liefde om Zijn genade die wij hier hebben, uit te delen.


En God hoorde. En hoe! Zaterdag begonnen we met 4 inzamelpunten, we sloten de dag af met 35 inzamelpunten, en het groeide door. Uiteindelijk waren er meer dan 120 adressen bereid om inzamelpunt te zijn. We hebben genoten van hun inzet, enthousiasme en creativiteit. En de stroom van zegen hield niet op.


Het verhaal raakte mensen. Mensen wilde zich inzetten, helpen en mee delen. Firma van Reenen was ook zeer genereus: ze haalden niet alleen door het hele land ladingen luiers op, maar stelde ook ruimte, en de inzet van hun medewerkers beschikbaar.


In de eerste twee weken van oktober hadden we niet kunnen denken, dat we niet één, maar twee (!) vrachtwagens vol zouden krijgen. Maar de laatste twee weken, massaal werd het gedeeld op sociale media, een advertentie in de krant, op CIP.nl etc. etc.


Vorige week zaterdag mochten we maar liefst 440.000 luiers uitzoeken en samen met het bedrag wat we hebben opgehaald, komen we op zo’n 620.000 luiers!


We hopen en bidden dat het als een beker koud water mag zijn, uit liefde aangereikt aan onze naaste in nood.


André en Rineke Gerritsen.''187 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page