top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Noodhulp CRR

Terwijl in Nederland de hulpverlening vanuit CRR op volle kracht is legt het crisisteam volop nieuwe contacten op de grens van Polen en Oekraïne. Dankbaar kunnen we constateren dat er op het moment van schrijven 5 transporten onderweg zijn waar CRR deel van uit maakt. 3 naar Polen, o.a. in samenwerking met @hrif.nl, 1 naar Roemenië via @gainhelpt en 1 naar Moldavië via @wortundtat 🙏🔥


We zien veel berichten in de media over het wel of niet inzamelen, doneren, etc. Daarom een bericht vanuit CRR omdat we begrijpen dat er vragen zijn hoe en waar onze hulpverlening (goed!) terecht komt.


De hulptransporten die wij opzetten bereiden we voor in nauwe samenwerking met partners. De transporten die naar Polen gestuurd worden zullen niet op de ‘grote hoop’ langs de grens belanden maar worden met een tussenstop in Polen naar Oekraïne gebracht. Dit gebeurt aan de ene kant via onze vrienden van HRIF die het netwerk en de ingangen heeft en aan de andere kant via onze nieuwe Poolse vrienden die vanuit de onderneming een logistiek netwerk opzetten, rechtstreeks naar Lviv 🇺🇦


CRR is volop bezig met de hulpverlening en schakelt op als daar vraag naar komt. Voor nu zien we de grensgebieden overspoelt worden met passie en solidariteit vanuit heel Europa, gericht op hulpgoederen. Daarom is onze eerste focus de hulpgoederen Oekraïne in brengen.


We bekijken per dag hoe de situatie zich ontwikkelt en wat dit betekent voor nieuwe hulptransporten. We verwachten dat er nog een fors aantal zullen volgen en daarom zijn we blij met alle inzamelingsacties die gehouden worden. Belangrijk is wel het volgen van de lijst zodat we weinig tijd verliezen in het sorteerproces.


Op korte termijn volgt een nieuwe post met de ontwikkelingen op het gebied van hulpreizen!


🕊 ☮️ ✌️ 🕊
45 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page