top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

NOODHULP IN ANTAKYA🦺

Een update vanuit het werkveld:


🙏 Inmiddels is het alweer meer dan 6 maanden terug dat de aardbeving Turkije en Syrië trof. Veel huizen zijn verwoest, complete flatgebouwen ingestort, en veel mensen hebben bekenden verloren.


🏘️ Als team werken we in en rond de stad Antakya, waar ongeveer 400.000 mensen woonden voor de aardbeving. Meer dan de helft van de woningen in deze stad is ingestort of onbewoonbaar geworden. Hierdoor wonen er nu veel mensen in tenten op straat of in hun achtertuin. Met de kou in de winter en de hitte in de zomer is dat niet te doen, dus zijn we tiny houses aan het bouwen. We ondersteunen de kerk die dat hier doet met mankracht, en kunnen er ongeveer één per dag bouwen.


🍲 Ook hebben veel mensen hun baan verloren en daarmee hun inkomen. Dat in combinatie met de flinke inflatie, zorgt ervoor dat veel mensen niet goed rond kunnen komen. Daarom helpen we ook dagelijks met het maken en uitdelen van eten in de foodline. Ook werken we samen met andere organisaties en gaan we naar kampen toe en doen daar distributies van voedsel of producten voor persoonlijke verzorging.


✍️: Jaap Tillema, vrijwilliger namens CRR in Turkije


Het werk van CRR in Turkije en Syrië ondersteunen? Dat kan via: https://tikkie.me/pay/CRR/oD8EfVA1gq6x7ZF8cRPgbK25 weergaven

Comments


bottom of page