top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

NOODHULP LESBOS I Update 12 september

Tot afgelopen nacht sliepen de meeste mensen buiten zonder onderdak. Deze mensen zijn al thuisloos en werden ook nog eens dakloos. Een diep trieste situatie waar alleen maar nog meer druk komt te staan op de locale gemeenschap. Een gemeenschap die al jaren te lijden heeft onder deze crisis en nu nog eens dubbel geraakt word omdat Europese oplossingen uitblijven. Deze mensen moeten hier weg. Dat is waar we toe oproepen!

Dit neemt niet weg dat alle NGO's hier aanwezig er alles aan doen wat ze kunnen om hulp te verlenen. We mogen met elkaar niet wegkijken van deze mensonterende situatie. Wij, allemaal mensen, hebben een verantwoordelijkheid voor elkaar.

Hoe doen we dat?

Tot nog toe door iedere nacht een distributie van hulpgoederen te organiseren. In de nacht is het hier namelijk wel rustig genoeg om dit te doen. Terwijl mensen slapen brengen we ze dekens, babyvoeding, slaapzakken en luiers. Dit blijven we doen totdat de mensen gehuisvest zijn in het nieuwe (tijdelijke) kamp.

We zijn blij dat we met elkaar vanuit de voorraden van diverse NGO's de eerste nood kunnen ledigen. Daarbij is onze truck vandaag geladen en zal deze volgende week donderdag hier aankomen om goederen aan te vullen zodat dit werk door kan blijven gaan.

Vanaf gistermorgen is er continu gewerkt aan de bouw van de nieuwe (tijdelijke) opvangplek. De eerste mensen worden hier vandaag al gehuisvest. De verwachting is dat dit binnen enkele dagen voltooid zal zijn. Ook hier zijn specifieke vrijwilligersteams aanwezig om nieuwe structuren op te zetten.

Dit alles in samenwerking met en onder leiding van onze partner EuroRelief. Weet dat we hier 24/7 in touw zijn op diverse gebieden met zo'n 60 mensen.

We worden overspoeld met vragen over de mogelijkheden om naar Lesbos te komen. Voor nu geldt.. NIET KOMEN. Wil je wel aanmelden voor als er mogelijkheden ontstaan? Mail dan naar Jan@christianrefugeerelief.com

Stilzitten in Nederland? Nee, niet nodig! HELP ONS door de noodhulpactie te delen met: kerken, bedrijven, familie & vrienden en laat dit een olievlek zijn die tot aan de grenzen van Nederland of zelfs daarbuiten reikt. Om hier op Lesbos de komende weken alles te kunnen doen wat nodig is!


6 weergaven
bottom of page