top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

PROJECT ATHENE | ontwikkelingen CRR-project | DEEL & DONEER

In de afgelopen weken krijgt het project in Athene steeds meer vorm. Vanuit een nieuwe locatie van 500m2 opslagruimte worden ontvangen hulpgoederen geselecteerd en gedeeld met inmiddels bijna 30 projecten, kampen en initiatieven. Hiermee dragen we direct bij aan de leefomstandigheden van duizenden vluchtelingen die op straat of in kampen verblijven. Er wordt voorzien in kleding, schoenen, hygiëne, voedsel en educatiemateriaal. Er komt steeds beter zicht op de hulpverleningsstructuur en aanwezige organisaties klein en groot.

We zien verregaand leed in Athene. Duizenden mensen zijn /- of belanden op straat. Complete gezinnen. Door alle (politieke) systemen en keuzes, Europese nalatigheid en anti-migratiebeleid vallen duizenden mensen in een diep gat. In veel gevallen betekent dit dat er letterlijk geen vorm van hulp overblijft. Volledig op jezelf aangewezen. Alleen of met een gezin om je heen.. Voor deze mensen willen wij, samen met onze partners in Athene, het verschil gaan maken. Vanuit een overkoepelde en coördinerende rol willen we de organisaties en initiatieven faciliteren door te voorzien in de primaire benodigdheden. Omdat het voor ons geen optie is om niets te doen. Wegkijken behoort niet tot de opties. Zijn we sterk en groot genoeg om deze problematiek te bestrijden? Zeker niet. We beginnen er wel aan.

Vanuit CRR zijn er in de afgelopen periode een aantal keuzes gemaakt die impact hebben op onze organisatie en het Athene project. Impact op financieel vlak voornamelijk. Met inmiddels bijna 6 jaar ervaring, het opgebouwde netwerk en visie op onze missie in Athene zijn we ons bewust dat het verschil gemaakt kan worden vanuit een stabiele basis. Praktisch betekent dit het maken van keuzes wat betreft een vaste opslagruimte, de aanschaf van een 2e bus om de organisaties en vluchtelingenkampen te voorzien van hulpgoederen, budget vrijspelen voor meer lokaal inkoop van (vers) voedsel en georganiseerde hulptransporten vanuit Nederland.

Vandaag een oproep aan ons netwerk… We hebben jullie hulp nodig!


Om PROJECT ATHENE draaiend te houden en het groeiend aantal hulpvragen op de juiste manier in te vullen is onze begroting dat we op jaarbasis minimaal 200.000 euro nodig hebben. Gebaseerd op bepalende onderdelen zoals de huur van de opslag, aanschaf van de 2e bus, dagelijkse kosten om de 2 bussen te laten rijden en nog veel belangrijker: de aanvoer en inzet van de juiste hulpgoederen (het grootste onderdeel van het kostenplaatje).

Nu hebben we veel vertrouwen in de compassie en medemenselijkheid van onze achterban maar alsnog is het wel een hele uitdaging voor ons. Omdat we de intentie hebben in Athene te blijven zolang als nodig is! Nu gaan we deze uitdaging zeker niet uit de weg. Sterker nog, het raamwerk staat al. Maar we kijken ook vooruit. En daarom deze post & oproep.

Wij gaan in vertrouwen deze uitdaging aan. HELP JIJ ONS MEE met omzien naar onze naaste?

Direct bijdragen kan door deze link te volgen: https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/...

Meer verdiepen en via de site een (terugkerende) donatie doen? https://doneren.christianrefugeerelief.com/


198 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page