top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Uitbreiding CRR-team Lesbos

Bijgewerkt op: 22 okt. 2021

Vanaf maart 2022 breidt het long-term team op Lesbos zich uit met een nieuw veldwerkerspaar; Joost en Eliana! Ze vertellen je graag wie ze zijn en waarom ze deze stap gaan zetten!


Wij zijn Joost en Eliana van Leeuwen, wonen in Opheusden en zijn sinds 1 juli 2020 getrouwd. Joost werkt momenteel als Signmaker en Eliana werkt op dit moment als Officemanager bij een Softwarebedrijf. Daarnaast is ze ook werkzaam als bruidsfotograaf. Samen hebben we het verlangen om ons leven in het teken te zetten van Gods Koninkrijk en Zijn liefde, door praktisch handelen, door te geven aan en te zorgen voor onze naasten.


Toen wij elkaar leerden kennen, hadden we beiden het verlangen om ons in te zetten voor mensen die het, op welke manier dan ook, minder hebben dan wijzelf. Op welke manier we dit zouden invullen, hadden we allebei nog geen idee van. Toen Eliana in 2019 voor een maand naar Zuid-Afrika ging en Joost een goede invulling voor zijn vakantie zocht, viel zijn oog op een reis naar Lesbos. In september 2019 mocht Joost een week lang onze naasten dienen op een plek die veel impact had, het toenmalige kamp Moria op Lesbos. Nadat Joost terugkwam, is langzamerhand het verlangen gegroeid om meer voor deze groep mensen te betekenen en ontstond het idee om het jaar daarna samen te gaan. Toen corona in maart 2020 zijn intrede deed in de wereld, werd het een stuk ingewikkelder om deze gewenste reis te gaan maken en het lukte helaas niet om het te regelen.


In september 2020 brandde het oude kamp Moria tot aan de grond toe af. Een gebeurtenis die ons beiden diep in het hart raakte. In deze week maakte God ons duidelijk dat er een grotere roeping voor ons ligt dan een enkele week onze handen uit de mouwen te steken. Voor ons begon er een periode van bidden en zoeken naar Gods plan. Ons verlangen werd een roeping en in augustus 2021 konden we samen voor 3 weken werken in kamp Mavrovouni. Een tijd waarin we de bijzondere POC’s(Person Of Concern/vluchtelingen) in het kamp konden leren kennen, veel spraken met andere prachtige mensen die een roeping op hun hart hebben en bevestigd werden dat dit de plek was waar we ons thuis voelen en waar we aan het werk mogen.


Wij geloven dat we als christenen geroepen zijn om te zien naar onze naasten. In de bijbel roept Jezus op om je naasten te dienen, te zorgen voor hen die dat zelf niet kunnen en te geven vanuit je overvloed. Vanuit deze opdracht voelen wij ons geroepen om in actie te komen. Het is ons verlangen dat de vluchtelingen kennis maken met onze God die Liefde is. Door praktisch invulling te geven aan het Evangelie geloven we dat we iets kunnen doen tegen het onrecht op deze plek. We willen onze handen uit de mouwen steken omdat we bewogenheid hebben voor deze mensen: gevlucht, getraumatiseerd en niet gezien. We willen ze laten ervaren dat ze wel worden gezien en van waarde zijn. En zo start voor ons een heel nieuw begin. We hopen in maart 2022 voor onbepaalde tijd naar Lesbos te vertrekken. We zijn dankbaar dat we deze missie, met Stichting CRR achter ons, kunnen verwezenlijken en kijken uit naar wat we mogen gaan doen in kamp Mavrovouni. Wat onze taken precies gaan worden, is nog niet duidelijk, omdat dit afhankelijk is van welke posities er beschikbaar zijn als we aankomen.


De komende periode is een spannende maar prachtige tijd waarin we veel moeten regelen. Gebed is hierin hard nodig. Willen jullie voor ons bidden, dat we ons goed kunnen voorbereiden op ons vertrek?

Het werk dat we gaan doen is vrijwilligerswerk en dat betekent dat we volledig op basis van giften zullen gaan leven om te kunnen voorzien in ons levensonderhoud. Het is voor ons een enorme spannende omschakeling om vanuit een betaalde baan over te gaan op het leven van giften. Ook hiervoor willen we jullie gebed en steun vragen.

Wilt u zaaien in onze bediening en ons steunen door middel van een gift? Wij zijn ontzettend dankbaar als u ons maandelijks zou willen steunen, maar ook met eenmalige giften zijn wij ontzettend blij.


U kunt ons sponsoren via de website van CRR. Wanneer u via onderstaande link een gift geeft, kunt u bij project kiezen voor: Veldwerkers Joost & Eliana


Ook zullen we jullie op de hoogte houden van onze missie door middel van nieuwsbrieven. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen dan kunt u zich aanmelden door ons een e-mail te sturen op: elianamallegrom@live.nl


Alvast hartelijk bedankt!

Wees gezegend en wees een zegen

Joost en Eliana van Leeuwen
1.528 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page