top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Vrijwilliger in beeld | Samos

Van september tot december heeft Linette 3 maanden in het vluchtelingenkamp op Samos vrijwilligerswerk gedaan. Haar ervaringsverhaal 👇


'Mijn naam is Linette Danneberg, 22 jaar en ik ben als vrijwilliger 3 maanden werkzaam geweest in het vluchtelingenkamp op Samos.


Elke week ben ik van maandag tot vrijdag aanwezig en de werkzaamheden verschillen dagelijks. Enkele taken zijn mensen van en naar het ziekenhuis rijden, maar ook de vrouwencontainer, hier kunnen vrouwen ontspannen en bijvoorbeeld iets creatiefs doen. Ook ruimen we afval op en doen we outreach, hierbij ga je het kamp in om te kijken hoe het gaat met de residents en of ze eventueel vragen hebben. Verder helpen we bij distributies van kleding, schoenen en schoonmaakmiddelen.


Dat elke dag het werk verschillend is, maakt voor mij dit werk heel bijzonder. Ik heb geleerd om flexibel te zijn omdat er zo snel iets kan veranderden. Ik ben naar Samos gekomen na mijn studie Social Work omdat ik nog niet precies wist wat ik qua werk wilde en ik heb hier een hele fijne tijd met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ervaring opdoen. Ik vind het fijn om dienstbaar te zijn in het kamp, waar er op dat moment hulp nodig is.


Deze ervaring voelt echt als een unieke kans en ik merk dat juist hele kleine dingen je dag kunnen maken hier. Dat kan een leuk gesprek zijn met een vrouw in de vrouwencontainer, maar dat kan ook een kind zijn die enthousiast naar je toe komt rennen. Verder is het bijzonder om waardering te krijgen van residents terwijl je voor je gevoel niet zo veel gedaan hebt.


Daarnaast werk ik in een geweldig, internationaal team, waar we elkaar ondersteunen en iedereen zichzelf mag zijn. Dit is heel waardevol omdat het collega's zijn maar tegelijkertijd ook huisgenoten.'


Ook op Samos werken we samen met en onder de vlag van onze Griekse partner @eurorelief53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page