top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Willem Jan & Marianne | veldwerk op Lesbos

Al geruime tijd maken Willem Jan en Marianne deel uit van het CRR-team op Lesbos. Dankbaar voor hun inzet en energie voor de mensen in vluchtelingenkamp Mavrovouni. Vandaag stellen zij zich voor:


Hoi!


Wij zijn Willem Jan en Marianne en wij wonen en werken nu een jaar op Lesbos. We hebben Nederland voor onbepaalde tijd achter ons gelaten en zijn hier op Lesbos begonnen met onze eerste 'vaste' job. Na Lesbos zullen we in ons busje verder rijden naar Azië.


Wat doen wij? Allereerst werken we buiten kamp als member care voor de long term vrijwilligers die voor CRR naar Lesbos komen. We voeren geregeld gesprekken met hen en als er behoefte aan is, staat onze deur altijd open. Ook regelen we de gemeenschappelijke dinsdagavonden. Daarnaast werk ik, Willem Jan, in het kamp nauw samen met vertalers en resident volunteers - mensen uit kamp die werkzaamheden doen voor en met Eurorelief. Enorm gaaf om te zien hoe mensen in hun kracht gezet kunnen worden en talenten kunnen gebruiken. Ik voer dagelijks veel gesprekken met hen, zorg dat ze op tijd op komen dagen en dat ze zich op hun gemak voelen in hun werk. Ook het contact en de zorg voor de vertalers ligt onder andere bij mij - een erg fijn en dankbare taak.


"Ik zie mensen in hun kracht, dat is het mooiste wat er is, helemaal op een plek als deze."


En Marianne, wat doe jij?

Vanaf het begin dat we aankwamen op het eiland en kennismaakten met het werk in het kamp wist ik dat mijn hart op een plek lag: het social care team. Het social care team probeert de meest kwetsbaren in het kamp te vinden en met hen in contact te komen. Door gesprekken kijken we op welke plaats ze de meeste passende hulp te kunnen krijgen. Vaak is deze hulp niet effectief of verlangen ze meer, dan ben je vaak een luisterend oor. Sinds 5 maanden ben ik coördinator geworden van het team waarin ik de eervolle taak heb om ervoor te zorgen dat de teamleden zich goed voelen, dat het werk genoeg en niet teveel is en dat er ruimte is voor ontwikkeling. Ook krijg ik regelmatig te maken met de zwaardere casussen waar teamleden het lastig mee hebben. Het is mooi om te doen, en het contact met de mensen in het kamp is bijzonder. Ik voel bijna dagelijks dat ik Jezus handen en voeten mag zijn op een plek die zo duister lijkt.


"Mensen vragen wel eens of ons werk niet een druppel is op de gloeiende plaat maar ik denk altijd: mijn hulp zal de wereld niet veranderen, maar misschien wel het leven van die ene persoon. Daar houd ik me altijd aan vast."


Ons plan is om hier in elk geval nog een aantal maanden te dienen, in de rollen die we nu mogen vervullen. We zijn blij met de mogelijkheid die we krijgen om met CRR hier te zijn en de wereld voor een enkeling iets beter te maken. Bedankt voor jullie aandacht en steun en hebben vooral jullie gebed nodig.


Mocht u/jij naast gebed iets over hebben voor ons leven hier - waardoor wij het werk hier kunnen blijven doen - dan zijn wij daar enorm dankbaar voor.


Doneren kan heel makkelijk via deze website! In het doneermenu, kunt u bij de verschillende projecten kiezen voor ‘Veldwerkers Willem Jan en Marianne (Lesbos)’.


Wij waarderen uw/jouw/jullie medeleven en gebed enorm!


Liefs,

Willem Jan en Marianne251 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page