Longterm Stam Chios

Hier vind je informatie over het project van André en Jacolien Stam die longterm zijn uitgezonden.

 

​Sinds 2015 zijn André en Jacolien Stam betrokken bij het werk van stichting Christian Refugee Relief (CRR). Ze mochten een prachtige groei doormaken van een vriendengroep die impulsief naar Lesbos vertrok naar een stichting die structureel hulptransporten organiseert en maandelijks vrijwilligers stuurt naar vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Dit lukte alleen door een groeiende kring van mensen die dit werk een warm hart toedragen en ons steeds weer helpen.

 

Vanaf april 2019 hebben André en Jacolien drie maanden aaneengesloten kunnen werken voor onze partnerorganisatie Eurorelief in kamp Moria op Lesbos. Dit is voor hen een leerzame en mooie periode geweest om te ervaren of dit iets is wat we voor langere tijd kunnen gaan doen. Het werk met vluchtelingen heeft hun hart en ze hebben mogen ervaren dat deze roeping de afgelopen jaren een steeds grotere plek inneemt in hun leven. Het verlangen is gegroeid om zich volledig te richten op het werk in het veld. 

 

Praktisch

Dit betekent dat André en Jacolien per mei 2020 zijn vertrokken naar de Griekse eilanden. Zij helpen nu eerst in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Maar het doel is om zo snel als dat kan als veldwerkers via CRR aan de slag gaan voor onze partner Eurorelief om op Chios nieuwe projecten te beginnen.

 

Vanwege de druk op de long term vrijwilligers zullen André en Jacolien om de drie maanden op verlof zijn in Nederland. Uit ervaring weten we dat dit nodig is om nieuwe energie op te doen en dit (mentaal) zware werk vol te kunnen houden.

 

​Thuisfrontcommissie

Er is een thuisfrontcommissie opgezet ter ondersteuning van het werk op Chios. We zijn dankbaar dat deze mensen zich belangeloos willen inzetten om André en Jacolien te helpen!

 

​Financieel

Helpt u/jij André en Jacolien met een maandelijkse gift? 

De financiële bijdragen worden verwerkt via de stichting CRR. Je kunt jouw (periodieke) gift overmaken naar NL 74RABO 0306633183 t.n.v. Christian Refugee Relief o.v.v. Longterm Stam

 

Op de hoogte blijven van André en Jacolien op Chios?

Meld je aan voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar tfc-stam@christianrefugeerelief.com

 

Je kunt de fam. Stam ook volgen via Facebook

Post- & bezoekadres

Veenweideweg 19C
2957 LD Nieuw-Lekkerland 
info@stichtingcrr.nl

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

IBAN: NL74 RABO 0306 6331 83

t.n.v. Stichting Christian Refugee Relief

BIC: RABONL2U

RSIN: 8558.05.365

KVK: 64731294 

Nieuwsbrief ontvangen?

Stichting Christian Refugeerelief heeft de ANBI-status toegewezen gekregen. Rekeningnummer: NL74 RABO 0306633183  t.n.v. Christian Refugee Relief