top of page

Luiers voor Lesbos 2022

Voor het derde jaar op rij gaan we luiers inzamelen. En niet alleen luiers maar ook billendoekjes en maandverband! De slogan blijft Luiers voor Lesbos maar het mooie is dat de impact van deze inzamelingsactie iedere keer zo groot is dat er in het afgelopen jaar luiers uitgedeeld konden worden op Lesbos, Samos, Chios, Kos, in Athene, Thessaloniki, Bosnië, Servië, Oekraïne en buurlanden. Meer dan een miljoen! 1.023.851 luiers om precies te zijn. Als we dit moeten inkopen zijn we meer dan 200.000 euro kwijt.


Luiers, billendoekjes en maandverband (voor de moeders) voldoende in ‘’huis’’ hebben is voor ons wellicht vanzelfsprekend maar voor de kinderen op de vlucht ongekende luxe. Kinderen op de vlucht behoren tot de meest kwetsbare groepen en hier blijven we ons hard voor maken. Strijdbaar om op hetzelfde niveau als het afgelopen jaar door te kunnen blijven gaan. Maar; nu zijn wij volledig door de voorraad heen. Diverse ‘’luier-vragen’’ vanuit partners ter plekke kunnen we nu niet invullen. We maken ons geen zorgen máár gaan daarom wel weer een beroep op jou doen. Want we willen geen concessies doen en minder of geen luiers versturen naar alle bestemmingen waar we actief zijn.

 

Daarom zetten we het Luiers voor Lesbos netwerk weer AAN en voeren we de hele maand oktober actie. Met de droom dat het succes van vorig jaar geëvenaard wordt, of misschien zelfs wordt overtroffen. Wie weet! Het begin is er, al meer dan 90 inzameladressen zijn geactiveerd. En we hopen dat het er nog veel meer worden.

 

Alle informatie over deze inzamelingsactie vind je op de website www.luiersvoorlesbos.nl, inclusief downloadbare flyers, social media bericht, persbericht, enz., enz.

 

Wil jij je direct aanmelden als inzamelpunt? Dat kan via deze link: https://forms.office.com/r/yiiuz88zv2

Direct doneren kan ook via deze link: https://tikkie.me/pay/CRR/t9ZrEJnSoBeGNuiXZLCX9C

CRR adv 262x194 Luiers voor Lesbos aktie 2022.jpg
bottom of page