top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Lesbos I Sportactiviteiten!

‘Sport has the power to change the world’ sprak Nelson Mandela 20 jaar geleden.

Wat betekent sport nog voor je, als je met 150 andere single mannen in een tent bivakkeert, een plek waar je het woord privacy allang vergeten bent, een plek waar je voor het oog van het hele kamp je best doet om jezelf, met behulp van een van de weinige kraantjes, nog een beetje probeert op de frissen? Een plek die je nooit voor ogen zag toen je dacht aan een betere toekomst, een plek waar je liever maar blijft slapen in de hoop je ogen te openen in het licht, een plek waar je leeft, maar vooral overleeft.

Neem nu Ali, 19 jaar afkomstig uit Afghanistan. Voetbal is altijd zijn leven geweest. Hij trainde hard en veel in Iran. Hij had vrienden allemaal afkomstig uit zijn zaalvoetbalteam totdat hij moest vluchten. Zijn vrienden heeft hij nooit meer gezien, net als de bal.

Volleybal was altijd al populair in het kamp. Een groep mannen maakte altijd gebruik van het net dat Jacolien voor hen beschikbaar had gesteld. Samen hadden ze plezier en even geen tijd om na te denken. Sport is een middel, een uitweg.

Toen bleek dat er een groot ‘veld’ (vlakke plek met grind waar gesport kan worden) beschikbaar was op de berg, aarzelden we geen moment. Dit moest de plek worden. Een andere organisatie organiseerde al de sportactiviteiten voor de kinderen, maar de hele middag was nog vrij. Wij zijn gestart met het bekendmaken van het rooster en al snel bleek het volleyballen en voetballen razend populair. Wij organiseren wedstrijden en trainingen voor mannen en vrouwen op verschillende dagen en tijden de hele dag door. Het is schitterend om te zien hoe erg de mannen en vrouwen genieten van de sport en hoe alle nationaliteiten door elkaar en met elkaar spelen. Beneden zijn er problemen, maar boven is er ontspanning en plezier.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle gedoneerde ballen en sportattributen van onder andere Let's Keep The Ball Flying Deze zijn met een van de laatste trucks meegekomen vanuit Nederland.

Met behulp van een aantal vrijwilligers onder leiding van Niek is een geweldige constructie gebouwd waar de gedoneerde netten aan kunnen hangen. Ali speelde na 5 jaar weer een ‘echte’ wedstrijd en de mannen uit de sectie kunnen weer met veel plezier tegen een bal slaan.

‘Sport has the power to unite people in a way that little else does.’ Dankbaar dat we deze activiteiten met onze partner EuroRelief kunnen organiseren!


9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page