Reisdata

CRR concentreert de hulpverlening op dit moment tot de Griekse eilanden. Onze hoofdactiviteiten vinden plaats op Lesbos en sinds het voorjaar van 2019 houden we ons verkennend bezig met Samos. De hulp die we verlenen bestaan uit twee onderdelen. Het sturen van groepen vrijwilligers en het organiseren van hulptransporten vanuit Nederland afgestemd met lokale partners.
 

Missies naar Lesbos - 2021 

Startdata 3-weekse missies (onder voorbehoud)

Aanmelden mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de missie.

Maart: 01 maart en 29 maart (gesloten)

April: 12 april en 26 april (gesloten) 

Mei: 10 mei (gesloten)

Mei: 24 mei (gesloten)

Juni: 07 juni (gesloten)

Juni: 21 juni

Juli: 05 juli (gesloten)

Juli: 19 juli (gesloten)

Augustus: 02 augustus (gesloten)

Augustus: 16 augustus en 30 augustus

September: 13 september en 27 september

Oktober: 11 oktober en 25 oktober

Missies naar Samos - 2021 

NOG NIET BEKEND

Missies naar Chios - 2021 

Juli: 5 juli t/m 2 augustus

Augustus: 2 augustus t/m 30 augustus

Aanvullende informatie

De reisdagen vallen in principe op maandag.

Door alle huidige regels zijn de missies minimaal drie weken. We boeken in eerste instantie alleen de vertrekdatum. De terugreis wordt in overleg  vastgezet, maar na een minimum van drie weken.

Op dit moment geldt een thuisquarantaine voor de eerste 7 dagen. Hoe lang deze regel blijft is nog onbekend, we moeten er voorlopig rekening mee houden.

We wijzen iedereen op de meest recente regelgeving omtrent vliegen en testen. 

Reizen naar Griekenland

Reizen naar Nederland

De maximale groepsgrootte is 10 personen. De minimale leeftijd om mee te gaan is 18 jaar. Spreken en verstaan van de Engelse taal is een vereiste. Iedereen die fysiek en mentaal gezond is zou met een missie mee kunnen. Wanneer je onder behandeling bent van geestelijke of psychologische hulpverlening raden we aan om niet te gaan. Het zijn soms emotioneel wat zwaardere weken. Na aanmelding nemen wij contact met je op om met elkaar kennis te maken en je aanmelding definitief te maken.

 

De kosten voor een missie van drie weken bedragen €1350,- Deze prijs is inclusief vliegtickets, verblijf, gebruik auto en fietsen, administratiekosten voor vrijwilligersregistratie en administratiekosten CRR.

De kosten van de boodschappen (ca €50-€60 per week) moeten door de deelnemer zelf ter plaatse voldaan worden.

Wat er, op dit moment, nog wel bij komt zijn de kosten van de PCR test bij vertrek (ca €125,-) en bij retour naar Nederland (ca € 60,-). Dit is zolang deze regels gelden.

Vóór iedere missie is er een informatieavond waarop de deelnemers kennis maken met elkaar en de meest recente informatie en papierwerk wordt overhandigd.

Die avond is een verplichte bijeenkomst en word in principe op maandagavond een week voor vertrek georganiseerd in Nieuw-Lekkerland.

Details krijgen de deelnemers na aanmelding.

 

Meegaan met een missie is voor eigen risico. CRR is niet verantwoordelijk voor veranderende regelgeving. We dienen ons regelmatig aan te passen. Natuurlijk krijgen de vrijwilligers alle support vanuit Nederland en ter plaatse.

 

Opgeven of meer informatie over Lesbos reizen ? Stuur een mail naar: Jan@StichtingCRR.nl

Heb je interesse mee te gaan naar Samos? Stuur dan je mail naar: Peter@StichtingCRR.NL

Staat jou datum hier niet tussen maar heb je wel interesse om te gaan? Vanaf 5 personen organiseren we, indien mogelijk, missies op maat! Eventueel is het mogelijk om als besloten groep te reizen.