top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverCRR

Fietsen, wandelen, draaiende wieken | Molenactie in Molenlanden


Fietsen, wandelen, draaiende wieken... Eind deze maand organiseren we 2 prachtige actiedagen. In samenwerking met molenaar Cees van der Wal, de molenstichting SIMAV en CRR! Lees hieronder meer informatie over de verschillende activiteiten!


Nachtwandeling

Op vrijdag 30 juni begint deze 2-daagse actie met een uniek jeugdevent. Een nachtwandeling langs de molens van Kinderdijk, een midnachtse sing-in en afsluitend ontbijt. Deze wandeling wordt mede georganiseerd door jeugdvereniging De Heer is mijn Banier. Alle jeugdverenigingen 16+ uit Molenlanden worden uitgenodigd en inmiddels zijn er al meer dan 40 aanmeldingen! Meer informatie over deze activiteit of jezelf/jouw vriendengroep/vereniging aanmelden? Neem dan contact op met Joël Baas (06-11062049) of Peter Kooiman (06-54265275)
Fietsmolentocht

Op zaterdag 1 juli kun je een bijdrage aan het werk van CRR leveren door mee te doen aan een 40 kilometer lange fietstocht langs de molens uit Gemeente Molenlanden, met onderweg koffie, thee, fris en gebak. Bij 1 van de molens vindt je zelfs onze unieke VR-experience! Door mee te doen aan deze molentocht lever je jouw bijdrage aan het werk van CRR, fiets je een prachtige route langs tientallen molens en ervaar je via de VR even hoe de omstandigheden in onze werkgebieden (Oekraïne & Griekenland) zijn.


Op zaterdag 1 juli tussen 09.00 en 11.00, bij de Koffiemolen in Streefkerk (Beneden Tiendweg 9) kan deze fietstocht gestart worden.


Een startticket voor de CRR Fietsmolentocht kost € 12,50 en kan in de Koffiemolen contant of met een tikkie betaald worden.


Bel of app voor meer informatie met Peter Kooiman van CRR (06-54265275) of molenaar Cees van der Wal (06-23708232Maalmarathon

Op 30 juni en 1 juli wordt er op de Kleine Molen te Streefkerk een draai/maal marathon gehouden. Van vrijdagmiddag 30 juni 17.00 tot zaterdagmiddag 1 juli 17.00 draait de molen 24u lang zoveel mogelijk voor Stichting CRR. U kunt dit event sponsoren.


In de molen zit een mechanische teller. Bij aanvang van het event wordt de tellerstand geregistreerd en na 24u wordt de eindstand bekend gemaakt. U kunt sponsoren per gemaakte omwenteling (A), per uur (B) of een eenmalige donatie(C).


Bekijk deze link voor meer informatie en aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6Req7wSD4zmKwnu0wK3-tc6gsT8RnzLWy4RZEIaxbzjJa0Q/viewform


De molen is afhankelijk van wind, en daardoor is het vooraf niet bekend hoeveel we exact kunnen draaien. Gemiddeld draait een molen tussen de 300 en 700 omwentelingen per uur.


Wilt u tijdens evenement de molen bezoeken? Van harte welkom!


Kleine tiendwegmolen Streefkerk

Beneden Tiendweg 7 Streefkerk

(alleen te voet of per fiets bereikbaar)
132 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page